vrijdag 24 februari 2017

Kat en muis, een verkoop en een cactuskaart (week 8 2017 - donderdag, vrijdag)

Woensdag
Vandaag heb ik deze mooie spelende poes afgemaakt. 
Kat en muis

365 dagen post - dag 107
Deze leuke Guust kaart vond ik bij de boekenbeurs en gaat naar Rebecca
De Hello fresh maaltijden bevallen nog steeds. 
Ik maakte kipfilet met gesmoorde witlof en krieltjes. Lekker!

Ook Suzy vindt de verpakkingen erg fijn. Allemaal krakende papieren zakjes om in te zitten en mee te spelen.... Lekkere poes :-)
We keken het einde van King Kong, er werd gehoopt op een goed einde voor de reuzen-aap, maar helaas... 

Donderdag
Hoe fijn ik het ook vind als er een tekening waar ik veel tijd in heb gestopt wordt verkocht, het is toch altijd een beetje lastig om los te laten. Dat lukt eigenlijk alleen als ik weet waar en bij wie het terecht komt. Daarom vind ik op markten zo leuk om te (proberen te) verkopen. 
Je spreekt de bezoekers en kan dingen uitleggen. 
Heel fijn vond ik het dat Cora af wou spreken om Mijmeren (de stippel-kat) te kunnen zien. Ze had serieuze interesse in kopen, maar wilde hem eerst in het echt zien. 
detail van "Mijmeren"
We hadden gisteren afgesproken en ik nam naast Mijmeren nog een stukje 'winkel' mee ;-)
Maar 3 andere tekeningen, maar daarmee kan ik laten zien wat ik voor techniek gebruik. De Zentangle patronen waar het mee is gestart en hoe ik daar mijn eigen draai aan geef.
Erg leuk om haar te spreken en haar reactie op de tekening te zien. Ze vond hem in het echt ook geweldig en wilde hem graag kopen. 

Ik had de tekening ingelijst meegenomen. Sowieso toont dat mooier en het geeft ook aan hoe het kan zijn. Een zilver-kleurige lijst vond ik er het beste bij passen. Want ik had ook een zwarte lijst geprobeerd, maar dat was erg hard en leidde de aandacht teveel af.

Even ter vergelijk, de derde kattentekening heb ik wél in zwart ingelijst, daar stond zilver juist weer niet mooi bij. Het patroon van 'in de kop' heb ik laten terugkomen in de vacht, een heel klein beetje invloed van Escher's metamorphose ;-) Hij zou ook super staan in een rode lijst trouwens.
Mijmeren heeft door de opbouw van de kat zelf diepte, maar bij Kat en muis miste ik dat. Daarom heb ik hier wel schaduw toegepast. 

Kat en Muis
30x40cm
€75 incl btw/excl verzenden
inlijsten is mogelijk, natuurlijk in overleg
365 dagen post - dag 108
Dit is een van mijn eerste gedrukte kaarten en ik vind hem nog steeds erg leuk. Hij gaat naar Annemieke die ook tekent en kaarten maakt. Neem eens een kijkje in haar webshop
(ps: deze cactus kaart is in mijn eigen webshop te koop :-) ) 

Vrijdag
Nu de storm voorbij is en het buiten prachtig weer is, krijg ik echt een lente gevoel. 
Hebben jullie dat ook?
Dus ik ga dit weekend lekker de tuin in en daar opruimen. Ook de voortuin moet onderhanden, want voor de keuken moeten ze bij het riool en dat zit (uiteraard) onder onze passiebloem - beetje jammer.... 
's avonds ga ik uit eten met een vriendin en zondag gaan we met zn vieren naar The Lion King in Scheveningen, daar heb ik veel zin in want het lijkt me een prachtige show!
Dus alvast een heel fijn weekend!
xxx Emilie xxx 


1 opmerking:

  1. Hoi Emilie, leuk dat je tekening van de kat Mijmeren alweer verkocht is. En ja dat je het misschien ook wel weer jammer vind snap ik ook wel hoor. Maar geeft weer kans om iets nieuws te gaan maken, volgens mij zit jij nooit stil maar wat je al zei tekenen is voor jou ontspanning. En heel veel plezier bij the Lion King, mijn jongste zoon is er geweest in Londen werkelijk geweldig vond hij het. En volgend weekend gaat hij met zijn meisje ook naar Scheveningen ben benieuwd wat hij er hier van vind. Een heel gezellig weekend groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!