maandag 16 januari 2017

workshop, post en haken (week 2 2017 - vrijdag, zaterdag, zondag; week 3 2017 - maandag)

Vrijdag
365 dagen post - dag 67
De kaart van vandaag gaat naar Rebecca - wekelijkse post (beetje laat...)

Teken als Disney figuur, was de opdracht. euhm, hè, wat..?
Dus ik heb mijn lievelingskat van Disney getekend, kleine Marie uit De Aristokatten :-)

Zaterdag
Een super mooie zonsopkomst!

Onderweg naar De Snorfabriek in Utrecht kwam ik deze leuke mini-bibliotheek tegen

En deze toffe trein-muurschilderingen!


Na flink wat gezoek, vond ik De Snorfabriek en werd ik hartelijk welkom geheten door Monique (vanuit Flow) en Geert Aalders herself. Eerst koffie met taart en daarna lekker starten.

Na veel uitleg over Papercut, verschillende technieken en mogelijkheden, mogen we starten met de hoofdopdracht voor vandaag: een papercut maken voor op een artjournal. 
Oké... nou ik hou wel van een uitdaging, dus ik maakte een mooi uitgewerkte cirkel vorm.

Het was een gepriegel, maar het lukte. Ik had eigenlijk te weinig tijd, dus heb een paar details laten zitten. Maar alles ging goed en ik ging op weg om de vorm te laten spuiten met lijm.

Alleen was het zo teer dat hij dubbel klapte toen ik bijna bij het journal aangekomen.... Gelukkig heeft Geertje, heel lief, met een pincet en veel geduld, de cirkel weer enigszins uit de war gehaald

En had ik toch een mooi resultaat op m'n artjournal zitten. Bedankt Geertje!

We kregen een Flow Goodiebag mee, met daarin een aantal kaarten waaronder deze van een papercut van Geertje zelf als ansichtkaart. 

365 dagen post - dag 68
Deze prachtige kaart heb ik aan Conny verstuurd.

De tekenopdracht was "Teken wat je vandaag gaat eten"
We aten spaghetti met Carbonara saus.

Zondag
365 dagen post - dag 69
Dit vond ik een toepasselijke kaart voor Rebecca  (wekelijkse post - lekker op tijd ;-) ) want die houdt ook zo van papier!

Zitten haken aan de zigzag (rippleblanket) deken van Attic24. In 2014 ben ik gestart en hij gaat echt af komen dit jaar. Ik heb vandaag 2 toeren gehaakt (deze foto is na 1 toer erbij) en heb nu in totaal 65 toeren gehaakt. Nou moet ik wel uitleggen dat deze deken eigenlijk met bredere strepen zou moeten zijn, elke kleur heen en weer, maar ik was natuurlijk dwars... en heb elke keer maar 1 toer gedaan en dan met de volgende kleur weer terug. Vond ik leuker... maar wat een meerwerk heb ik me op de hals gehaald - hahahaha - tja eigen schuld. Dit betekent namelijk mega veel draadjes, veel wisselen van kleur, dus er zijn perioden geweest dat ik er helemaal niets aan deed of eens in de drie weken bij de haakclub 1 toer eraan haakte. Maar ondertussen ben ik erg blij met de enkele strepen want het wordt super vrolijk. We haken vrolijk door, dit jaar met meer regelmaat, dus ik zie hem groeien en dat zet dan weer aan tot vaker haken. 
En bijna, heel erg bijna, had ik het Moorland pakket besteld, een nieuwe deken van Attic24 met prachtige kleuren, die van de Schotse Hooglanden, alleen dan ligt er weer een project in de wacht. Dus ik ben sterk geweest en heb het niet gedaan. Ik kopieer wel elke woensdag trouw de uitleg en kleurenschema naar een Word bestand, want ik ga hem maken. Maar dat zal 2018 worden ;-)

We gingen een middagje bowlen - gezellig!


Het tweede potje was spannender...

maandag
Wat een mooie zonsopkomst vandaag!

365 dagen post - dag 70 (wauw!!)
Vandaag gaat de post naar Margit

Een hele fijne maandag gewenst!
xxx Emilie xxx 

2 opmerkingen:

 1. Hoi Emilie,
  Wat heb je dat ontzettend mooi geknipt. Zo piepklein, echt heel knap. En je tekeningen zijn ook al zo leuk. Je hebt weer heerlijke post verstuurd en wat heerlijk dat jullie zijn gaan bowlen. Wij deden dat afgelopen zomer een keer en namen ons voor dit vaker te doen, het bleef echter bij die ene keer...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi!

  Ik organiseer vanaf vandaag een ‘cirkelbrief’, waarbij iedereen één brief stuurt en er één weer terugkrijgt. Natuurlijk zoek ik nog veel creatievelingen om mee te doen. Het maakt niet uit of je het al eens geprobeert hebt of niet, je mag altijd meedoen! Bij deze nodig ik iedereen die dit leest, uit!

  Liefs Laura - achttienn@blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!