vrijdag 13 januari 2017

bibliotheek, tulpen en paparcut (week 2 2017 - donderdag, vrijdag)

Donderdag
Wat hou ik van tulpen, kijk nou hoe mooi ze zijn! 
Heerlijke lente in huis, helemaal met de sneeuw en winter in aantocht...

De kinderen gingen naar de tandarts voor controle. De eerste keer niet bij de jeugdtandarts maar bij een 'gewone'. Ze zagen er beide een beetje tegenop, maar er waren geen gaatjes, alles zag er prima uit en ze mochten tóch een stuiterbal uitzoeken. Bofbipsen.... 

365 dagen post - dag 66
Dit kaartje gaat naar Mirjam. Ze reageerde zo leuk op IG :-)
De gebruikte foto is van Henri Cartier-Bresson uit 1979, uitgegeven door Nouvelles Images.

Ik ontving alleen saaie post (rekeningen, etc.)

e-books lenen
Ik heb ontdekt dat als je lid ben van de bibliotheek, je ook lid kunt worden van www.bibliotheek.nl. Je kunt daar dan gratis e-books lenen (10 tegelijk). Overigens ook luisterboeken/gewone boeken, maar ik ben nu op zoek naar e-books. Helaas zijn nog niet alle boeken geschikt voor e-readers maar er zijn er ruim voldoende om mijn lees-honger te stillen. En je kunt ook via de pc of je tablet lezen, dus... je hebt 20 dagen om te lezen en daarna vervalt het. Je kan een e-book verlengen door het nog een keertje te lenen. Ben wel benieuwd hoe ze het dan van mn e-reader af krijgen, maar dat merk ik over 19 dagen.... 
Ik heb lekker zitten browsen, een aantal boeken op mn lijstje gezet en al drie boeken geleend. Nu staan er een gedichtenbundel van Bernlef (De schoenen van de dirigent) en twee misdaad boeken ("De jonge Wallander" van Mankell en "Het Grofmazige Net" van Nesser) op mn e-reader te wachten tot ik "Judas" van Astrid Holleeder heb gelezen. Dat is een heftig boek en daar wil ik liever niet een ander verhaal doorheen lezen. Met deze boeken in het vooruitzicht, heb ik lekker wat te doen in het OV ;-) 

We aten broodje hamburger en kletsten bij. Er was Toon Hermans op tv, altijd fijn. 

Vrijdag
Vandaag is het vrijdag de 13e. Ik ben benieuwd... 

365 dagen post - dag 67
Dit kaartje gaat naar Rebecca voor onze wekelijkse post. Het is een mooie illustratie van Marit Törnqvist uit "Groter dan een droom" van Jef Aerts. Ik ga denk ik op zoek naar dit boek, want ik ben benieuwd naar de andere illustraties. Bij het kopen viel ik voor de mooie grote volle maan. En het is volle maan, dus dat maakt het extra leuk om hem nu te versturen. 

Vanavond is manlief naar Tivoli voor een gitaar concert en kijk ik met de kinderen naar TVOH. Een muzikaal avondje dus.

Dit weekend staan er weinig plannen vast, behalve turnen voor zoonlief en een papercut workshop op mn eigen programma, gegeven door Geertje Aalders in de Snorfabriek (Utrecht). Ik ben erg benieuwd hoe dat zal zijn en of ik daar 'geschikt' voor ben. Ik ben nu al bang dat bij mij als enige alles gaat scheuren... maar het is morgen de 14e dus het zal wel meevallen. Als ik de workshop nou vandaag had gehad.... hahaha

Ondertussen is alle sneeuw weg en schijnt de zon. Hoe is het bij jullie?

Een hele fijne vrijdag gewenst!
xxx Emilie xxx

1 opmerking:

 1. De Jonge Wallander heb ik gelezen. Heel goed boek, maar ik heb ook alle Wallanderboeken gelezen. Hou sowieso heel erg van de scandinavische crimi's.
  Hier is zo goed als geen sneeuw gevallen, alleen natte sneeuw en heel veel regen en hagel. En die wind... sjonge...
  Maar verder schijnt op dit moment de zon en zie ik blauwe stukken in de lucht als ik naar buiten kijk.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!