donderdag 29 december 2016

gezellige kerst, 365dagenpost en een e-reader (week 51 2016 - vrijdag, zaterdag, zondag; week 52 2016 - maandag, dinsdag, woensdag, donderdag)

Zaterdag
De laatste advent dag kreeg ik deze mooie vogel krans van Conny. 
Met veel plezier heb ik deze advent gedaan, van te voren bedacht wat zij graag zou ontvangen en dat deed zij voor mij.

Als Grote dochterlief bij ons is, doen we altijd (bord)spellen. 
Dat is een mooie traditie en die houden we graag in ere. 

De post voor 365 dagen post - dag 47 - gaat naar Marion.
Meteen de tapejes kunnen gebruiken die ik tijdens de advent kreeg. 

Ontvangen kerst post van Mirjam, de zelfgemaakte kerstkaart swap, onze aardige buren en Marion. 

En dit is ook traditie, we halen de balkebrij bij mijn ouders op kerstavond en rijden dan door naar schoonmama's huis waar we met zn allen het kerstdiner maken. Schoonmama maakt het hoofdgerecht en alle (klein)kinderen maken een hapje, voorgerecht of toetje. Wij hadden dit jaar de soep, het was een lekkere uiensoep met een getoast sterretje met kaas. Hier zie je de voorbereiding. Héél veel sterretjes die nog in de oven moeten. We houden rekening met vegetarisch, glutenvrij én een dame in verwachting. Fijn om het met de hele familie te kunnen vieren. 

Het was erg gezellig en het eten was heerlijk.

Zondag
Eerste kerstdag
De kaart voor 365 dagen post - dag 48 - staat ook in het teken van kerst, een vriendin is gek van gemberkoek-mannetjes, dus ik tekende voor haar een kerstversie :-)

We gingen 'op chic' naar het kerstdiner bij mijn broer en schoonzus. Het was erg gezellig met mijn ouders, oom en tante samen te praten en te eten. De tafel zag er prachtig uit en het eten was heerlijk. Wat zijn we verwend ook met cadeautjes. Fijn om dit met familie te kunnen delen.

Maandag
Tweede kerstdag
Vandaag gaat het kaartje voor het 365 dagen post project - dag 49 - naar Rebecca. Mooie quote voor een lieve vriendin.

Mijn nichtje is morgen jarig en ik wou haar een zelfgemaakte kaart geven. Dit is het geworden.

Alleen dan in kleur ;-) 

Heerlijk om mn stiften, markers, verf weer eens uit te zoeken. Daar word ik altijd vrolijk van :-)

Na een check van onze moestuinbak - het groeit als kool :-) - gingen we naar de film "Fantastic Beasts and where to find them" en daarna samen gegourmet. 

We vonden nog een lieve kerstkaart van de buren op de mat. 
Heerlijk alle post! 

Dinsdag
Samen met zoonlief ging ik naar de verjaardag van ons nichtje. Ze vond de kaart erg mooi. Deze gold voor dag 50 van de 365dagenpost uitdaging.
Dochterlief was logeren en kon dus niet mee. Manlief was aan het werk.
Dus.... ben ik na afloop met zoonlief naar de McDonalds gegaan. Even bij zitten kletsen en kindjes geholpen bij het uitzoeken van hun ballon. Al wou zoonlief deze laatste ballon eigenlijk niet kwijt..... hahaha

Woensdag
Vandaag kwam mijn e-reader, ik ben helemaal blij en heb heerlijk een boek zitten lezen. Hij heeft een ingebouwde lamp en is waterdicht (tot op zekere hoogte natuurlijk..), hij is alleen zwart wit. Niet eens over nagedacht dat een e-reader ook kleur zou kunnen hebben. Nou de kaften van de boeken zijn dus in zwart wit, maar ja de tekst is toch altijd ook in zwart wit, dus ik voorzie geen problemen...

Ik stuurde een zwart witte kaart mee met een bestelling. Deze mooie dame is getekend door Seurat. Prachtig uitgevoerd in zijn pointillisme stijl. Dag 51 van de 365dagenpost uitdaging dus.

Dochterlief kwam terug van logeren, ze had het super leuk gehad. Zoonlief ging met twee vrienden naar de film van 21u. Super stoer natuurlijk, want dit is de volwassenen-tijd ;-) 
Om kwart voor twaalf was hij terug (gebracht, gehaald) en vertelde enthousiast over de film.
Weer een ervaring rijker.

Donderdag
Vandaag stuur ik een boek naar Mirjam, met bijpassende (nou ja bijna) boek-kaart voor het 365 dagen post project - dag 52.
En vanavond ga ik naar mn haak clubje. Gezellig!  

Een hele fijne donderdag gewenst!
xxx Emilie xxx 

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijke dagen weer, en met zoveel leuke post en andere zaken. Wt kreeg ik je boek snel in huis zeg, valt me mee van de post.nl dat ze zo snel dit pakketje lieten arriveren. Ik ga er vanavond lekker mee op de bank en ik zal het je zo snel mogelijk terugsturen Emilie...
    Ik wens jou en je gezin alvast een heerlijke jaarwisseling en een prachtig, creatief, gezellig en vooral heel gezond 2017 toe.
    Heel veel liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!