maandag 17 oktober 2016

quotes, feestkleding en kerstkaarten (week 41 2016 - vrijdag, zaterdag, zondag)

Vrijdag
De Dutchlettering quote van vrijdag - heerlijk om van die positieve teksten te maken.

Er ging post op de post voor Rebecca
Na het werk ging ik naar de Scheurfabriek, daar waar de scheurkalenders worden gescand, geprint, gesneden, geperforeerd, een touwtje geregen krijgen, een rood bandje erom heen en een eigen nummertje. Super leuk om mee te doen, want ik heb ook kalenders gemaakt. En natuurlijk ook gezellig gekletst én soep gegeten met de andere dames.
Natuurlijk heb ik een handgemaakte, op oud papier gedrukte scheurkalender én een door de drukkerij geprinte op nieuw papier gedrukte scheurkalender meegenomen. Het thuisfront was zeer onder de indruk.
Klik op m'n webshop voor meer informatie en om te bestellen. Misschien leuk om met Sinterklaas of Kerstmis te geven aan die creatieve vriend of vriendin.Zaterdag
De zaterdag was erg druk, er moest een kind turnen en naar een feestje. Er moest feestkleding gekocht voor het 50 jarig trouwen van mijn ouders (missie geslaagd voor man, dochter en mezelf, alleen nog panties voor de dames...). We brachten zoonlief naar het feestje (ze gaan karten en andere jongensdingen doen) en wij reden door naar de verjaardag van mijn nichtje. Ze werd 14 jaar en ik maakte deze kaart voor haar. "Oh wat is hij leuk, laat je die ook drukken?" Euhm, oh, ja dat kan natuurlijk ook. Nooit over nagedacht eigenlijk om dit soort kaarten te laten drukken.,, Wat is het toch een lieverd. We hebben samen zitten brainstormen, verjaardagskaarten, verhuiskaarten, zomaar kaarten, etc.

Bij thuiskomst lag er gezellig post, van Nancy en Rebecca. Ben alleen een foto vergeten te maken dus die houden jullie tegoed.

De Dutchlettering quote van zaterdag maakte ik pas 's avonds, toen we weer thuis waren, terwijl ik zat te wachten tot ik zoonlief bij het feestje in IJsselstein kon ophalen (om 23u 's avonds... ze worden groot :-) )

Zondag
De zondag begon met de Dutchlettering quote van vandaag. En die ging eigenlijk over relaxen. Heerlijk, ik had meteen een beeld van lekker rustig een boek lezen.

Manlief ging aan zijn gitaar bouwen en ik ging met de kinderen shoppen voor de feestkleding van zoonlief - ook geslaagd. Wat zag hij er knap uit met zn zwarte broek, licht blauwe overhemd en colbertje. "Nu nog mn zwarte stropdas, mam, en ik lijk op pappa!" Klopt :-)
Dat wordt volgende week een fantastisch feest en een mooie familie foto. En heel handig, we zijn meteen klaar voor kerst qua kleding :-)
We gingen naar de film met zn drieën, Storks, een hele leuke animatie film.

Omdat het zulk mooi weer was gingen ze lekker naar buiten en ik ging boodschappen doen. We gaan gourmetten vanavond, altijd leuk met pannetjes en zelf je eten bakken.

Bij het snijden van de groenten in de keuken, keek ik opzij en zag de scheurkalender al op z'n plekje hangen. Nog even geduld...

Manlief kwam thuis en had een verrassing. Hij had zn zelfgebouwde gitaar bij zich!!
Want hij moet nu nog een aantal keer 'nat schuren' en dan polijsten, maar dat kan ook thuis.
Wat is hij mooi! Van vorm, van kleur, de ingelegde elementen, echt prachtig!!

Na het gourmetten (was heel gezellig) heb ik zitten tekenen voor kerstkaarten. Ik wil graag een aantal kerstkaarten laten drukken en ben nu aan het kijken wat ik dan voor stijl wil. Of juist 4 heel verschillende kaarten, ik weet het nog niet. Ik heb ook nog een ontwerp voor een kaart met dennenbomen en eentje met een sneeuwvlok als centrale punt. Maar die moet ik nog verder uitwerken.

Wat vinden jullie van deze twee ontwerpen? Met het oog op laten afdrukken dan hè, want ik kan ze natuurlijk ook inlijsten.


Beetje vroeg voor kerstmis eigenlijk, zeker als ik naar buiten kijk en het zonnetje lekker zie schijnen.
Dus voor nu, een hele fijne maandag gewenst!

xxx Emilie xxx

2 opmerkingen:

 1. Die scheurkalender lijkt me wel heel erg leuk hoor. En al jouw lettering is ook weer prachtig om te zien. De kerstkaarten vind ik super mooi, vooral die van de kerstboom.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh de kerstkaart in de vorm van de kerstboom vind ik erguuuhhh leuk. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!