vrijdag 7 oktober 2016

Post, collecteren en een quote (week 40 2016 - donderdag)

Donderdag
Na een drukke werkdag, deed ik boodschappen en ging er post op de post. 

Ik maakte voor het eerst zelf rösti (glutenvrij meegenomen van de zomer uit Oostenrijk) en dat was leuk maar smaakte toch anders als van echte aardappel. Dochterlief vond het heerlijk (en dat was het doel, dus prima). Ik ga ervan uit dat rösti van aardappels van zichzelf al glutenvrij is, dus de volgende keer proberen we dat. Want we zijn fan van rösti.

Na het eten gingen we weer op pad voor de dierenbescherming. Deze keer met zoonlief samen. We hadden samen grote lol en ook leuke gesprekken met aardige mensen. Natuurlijk waren er ook een aantal onaardige of ongeïnteresseerde mensen. Iemand die richting keuken liep en demonstratief de lamellen dichtdeed ;-) of als je aanbelt, dat het licht dan ineens uitgaat. We hebben ook interessante smoezen gehoord "ik steun al heel veel doelen" "ik steun al een ander doel met dieren, kan even niet op de naam komen" "ik geef nooit aan collectanten" (wel eerlijk) "Kan je ook sms'sen - oké" en het gezicht heeft dan de uitdrukking "echt niet".
Maar dat weegt niet op tegen de ontelbare aardige en vriendelijk mensen die onze moeite en de dierenbescherming gul waardeerden met hun kleingeld. En als je met je hart geeft, is het nooit te weinig. 
Daarna ging ik naar het brei- en haakcafé in Houten, gezellig met de vriendinnen kletsen, lachen, meeleven, elkaars werk bewonderen. Fijn, dat voelt goed.
Ik ben gestart met sneeuwvlokken haken voor de inrichting van de stand op de kerstmarkt in Utrecht (10 en 11 december as).

Thuisgekomen maakte ik nog de Dutchlettering quote voor dag 6/31 "Keep it Simple"
Het pootje van de K helt een beetje, dus de volgende keer toch maar hulp lijnen zetten. Ik doe het liefste alles uit de vrije hand, maar soms is dat niet handig.

Ik wens iedereen een hele fijne vrijdag!
xxx Emilie xxx

1 opmerking:

  1. Inmiddels is het zondagochtend. Mooi zoals jij je voor een goed doel inzet. En heerlijk zo'n brei en haak café. Ik ga hier elke eerste woensdag van de maand naar het breicafé (om te haken hihi) en ik vind het altijd zo gezellig.
    Heel fijne zondag Emilie,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!