maandag 26 september 2016

Lekker veel bezoek, een mooi concert en naar de film (week 38 2016 - vrijdag, zaterdag, zondag)

Vrijdag
Een normale werk en schooldag. Wel gingen er brieven op de post naar Conny en Rebecca. 
Heerlijk om lekker te schrijven. 
En ik liep van het stadscentrum Nieuwegein naar huis. Heerlijk weer om te lopen, lekker in het zonnetje. Een buurman kwam langs met een fles wijn om de tuin te vieren. Lief én gezellig.
En met een gezellig tv avondje sloten we de week af.

Zaterdag
Vandaag is de regenton aangesloten op de afwatering en moest er een kraan in. Die ging ik halen bij de Praxis. Daar kwam ik deze mooie cactussen tegen, maar ik heb me ingehouden... eerst buiten op orde maken en dan gaat de aandacht weer naar binnenplanten.
Dus ik kocht twee lavendel planten :-)
Verder opgeruimd, schoongemaakt en boodschappen gedaan voor de bbq met vrienden.
Toen kwamen mijn broer en schoonzus nog onverwachts langs voor thee én de tuin kijken. Uiteindelijk zaten we met zn achten aan de borrel :-)
De bbq was lekker en het weer was heerlijk. De buitenhaard aangestoken en lekker bij het vuur zitten kletsen.

Zondag
Zondag over een week sta ik op de kunstbeurs in Wijk bij Duurstede (locatie museumtuin). Daar heb ik veel zin in en vandaag ben ik bezig geweest met voorbereiden. Lijstjes bij schilderijen en tekeningen kiezen en inlijsten, wel of geen passe-partout (de sprinkhaan niet, de rest wel) bij de insecten in aquarel, bij quotes is vaak wel/geen kleur belangrijk. Dus besloten om een quote nog kleur te geven, dan komt hij mooier uit. Nou zo dus lekker bezig geweest.

Mijn ouders kwamen lunchen en dachten mee over de lijstjes en aankleding van de kraam. Mijn moeder gaat met me mee naar deze markt en dat vind ik super leuk. Tijdens de lunch bekeek ik de vakantiefoto's en vertelde zij over de opdrachten die ze kreeg nav een beurs waar ze zelf stond, een icoon en een dierenportret van een paard. Ben erg trots op mijn mamma.

's middags kwam mijn vriendin en die ging mee naar het concert in De Rank Nieuwegein van mannenkoor Deo Datus uit IJsselstein en Jeugdorkest 't Jong uit Nieuwegein. 
We vonden het erg leuk om mee te maken. Helemaal omdat thuis alleen 2e viool van de stukken wordt gespeeld en we nu het stuk helemaal konden horen. 

Hopelijk doet het filmpje het (kan ik bij het schrijven van dit stuk niet zien..) Dit is het laatste nummer wat gespeeld werd en dat was een gezamenlijk stuk. Trots op mn dochter!

We wilden eigenlijk bbq-en maar regen gooide die plannen in de war. Dus verhuisden we naar binnen en deden alles op de grill plaat. Werkt ook prima :-)
Als toetjes kregen we deze prachtige lucht - wat hou ik toch van de herfst!

's avonds ging ik met mn vriendin naar Bridget Jones' Baby. Geweldige film, we hebben zo hard gelachen om de rare dingen die ze meemaakt.

Wat heb jij gedaan in het weekend? Hopelijk heb je net zo genoten als ik.

Een hele fijne maandag!
xxx Emilie xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!