vrijdag 16 september 2016

lasagna, schoolfoto's en bewust leven(week 37 2016 - donderdag)

donderdag
Zijn jullie mijn gepraat over zoveel duizend stappen per dag al zat? 
Ik merk dat het voor mij heel goed werkt doordat ik nu bewust ben 
dat ik meer in beweging moet komen.
Want dat kost moeite op mn werk. Ik heb tenslotte zittend werk. 
Maar dat probeer ik te onderbreken door af en toe een stuk in de buurt van mn werk te lopen. 
En toen ik thuis kwam ben ik op en neer naar de winkel gelopen.
Gisteravond hadden we een bijeenkomst op school over klas 2. 
Normaal zou ik de auto of fiets pakken.
Nu ben ik erheen gelopen en weer terug. 
Al met al een fijne beweegdag en... de 10.000 stappen gehaald :-)

Wat ik wel jammer vond, door de klassenavond heb ik het "haken aan de keukentafel" gemist. 
Maar goed, ik ben wel helemaal op de hoogte wat er allemaal gaat gebeuren in de tweede klas.

En helpt al dat lopen nou met afvallen...?
Ja, want ik ben me bewust van wat ik eet en hoeveel ik beweeg.
Maar ik at gister ook een ijsje en twee mozartkügeln bij de koffie.
Dus ik ben niet mega druk met gezond eten, want als ik niks meer mag, 
wil ik alleen maar 'slechte' dingen. Als ik mezelf af en toe iets gun, gaat het prima.

En ik had zin in lasagna, maar wou eens wat anders. 
Dus diep in de buidel getast en een vegetarische lasagna 
met gorgonzola en kastanjechampignons gemaakt. 
Een lekker frisse salade erbij. Heerlijk. 
De meningen waren verdeeld.... het was 'best te eten' 
maar de volgende keer graag weer met gehakt en rode saus mam. 
Manlief en ik vonden het erg lekker ;-) 
Tja, soms eten we iets 'anders dan anders'. 
Ik ben in ieder geval blij dat ze er open voor staan en altijd alles proeven.

De foto's van dit schooljaar. Mooi stel!

 Vrijdag
Sinds vorige week maandag, 5 september, ben ik weer bewust bezig met mezelf. Ik heb de neiging om alle andere mensen om mij heen voor mezelf te stellen. Dat wil ik niet meer. Ik wil ook aandacht voor mezelf hebben. Want ik zit beter in mn vel als ik dat doe, kom meer in de buitenlucht en kijk af en toe op de weegschaal. Met veel plezier kan ik melden, dat ondanks dat ik de afgelopen 10 dagen tapas, een bbq, taco maaltijd, pizza en lasagna met gorgonzola heb gegeten, ik toch 1,5kg ben afgevallen. Dit komt voornamelijk door niet snoepen in de avond en meer beweging. Daar ben ik zeer blij mee, want ook al zie je het nog niet, ik merk het aan mezelf en dat vind ik veel belangrijker.

Ik wens iedereen een fijne vrijdag en alvast een super mooi weekend!
xxx Emilie xxx

5 opmerkingen:

 1. goed van je....je mag heel trots zijn op jezelf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ik vind je bord met lasagne en sla er heel smakelijk uit zien! Wat goed van je dat je naar school bent gelopen. Daar gaat tenslotte ook extra tijd in zitten en dat moet je ook maar hebben.
  Een kantoorbaan is inderdaad niet op alle vlakken ideaal.
  Mooie schoolfoto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Diep in de buidel getast? In mijn beleving is vegetarisch eten goedkoper dan vlees eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was 22 euro kwijt, terwijl ik normaal gesproken rond de 10 euro kwijt ben voor een maaltijd incl vlees voor 4personen. Daar hadden we een pak glutenvrije lasagnabladen (slechts €2,99), 200 gr gorgonzola, 100 gr grano pardano (geraspt) en kastanjechampignons voor. Veldsla, komkommer en cherrietomaatjes en een pakje gerookt spek (voor door de salade voor diegenen die écht niet zonder vlees konden). boter voor de bechamelsaus die ik dan zelf zonder gluten kan maken (met uit de voorraad melk en maizena). Oh ja, en ik kocht bananen in de aanbieding. Ik was verrast door het bedrag, vandaar dat ik de bon goed heb bekeken....

   Verwijderen
  2. oh ja, ik vergeet de puntpaprika... ;-)

   Verwijderen

Dank voor je reactie!