woensdag 7 september 2016

knie, stappentellen en een start met de tuin (week 36 2016 - dinsdag)

Dinsdag
Het is zover, morgen wordt de tuin 'gedaan'... 
we wachten al ruim een half jaar op actie, dus kom maar op!
Zoonlief was thuis, omdat zijn knie nog niet buigen wou.
't was een saaie dag met huiswerk en wachten op 'leven'. 
Tussen de middag met vaderlief geluncht. 
En toen kwam er ineens onverwacht toch meer 'leven' dan gedacht. 
Want de tuinman kwam een dag eerder om spullen alvast klaar te zetten.
Nu ik er toch ben, haal ik meteen de vijgenboom eruit, goed? 
euhm oké. En ook de rest van de beplanting die er nog in de border stond, 
maar de bakken mochten nog even blijven. 
  
Bink wacht geduldig op de tuinman.....

mooie post van Nancy uit België
pannenlappen en een fijne brief.
Ik heb op de iphone de Gezondheids-app ontdekt. Die houdt je stappen bij. En ik wil graag wat meer bewegen, want met een zittende baan en een zittende hobby beweeg ik veel te weinig.
Het doel per dag is 10.000 stappen. Nou ik heb erg mn best gedaan om iets extra's te verzinnen en heb 's middags, bij wijze van koffiepauze, een kwartier gewandeld in de buurt van mn werk en 's avonds 20 minuten langs het kanaal bij mn huis. Ik kwam tot ruim 8000 stappen. Dus er moet nóg meer beweging komen. Misschien als ik met de sneltram naar mn werk ga, dan loopt ik automatisch méér. Dat is het uitproberen waard. 
Met zn vieren gegeten, taco's op verzoek van zoonlief. Lekker!
En 's avonds lekker gekletst met Els, die onverwacht op de koffie (nou thee) kwam ;-)

Woensdag 
Uiteindelijk hebben we toch besloten dan maar helemaal opnieuw te beginnen 
en zijn ook de framboos, bergenia (schoenenlapper) en wilde campanula gesneuveld. 
Ik heb nog wel een stuk bergenia apart gehouden als stek, maar of dat gaat lukken... 
In mijn hoofd heb ik al een hoek gevuld met potten met varens, geraniums, lelies en weer een roze bergenia. Leuk om er op die manier mee bezig te zijn.

Ik had me niet gerealiseerd dat we zoveel beestjes in onze tuin een huis gaven, we hebben ondertussen gezien dat er kikkers en padden, salamanders en naaktslakken, mieren en kakkerlakken, slakken en regenwormen helemaal in paniek wegschoten... ik moet zeggen, daar kan ik niet zo goed tegen. Maar ik ga ervan  uit dat er een aantal van deze mooie beestjes weer terugkomen als de tuin opnieuw is ingericht
Deze pad gaat naar de buren.....
Een hele fijne zonnige woensdag gewenst!
xxx Emilie xxx 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!