woensdag 31 augustus 2016

Een libelle in aquarelle (week 35 2016 - dinsdag)

Als afsluiting van een normale dinsdag, waarin een stagiair begeleiding nodig heeft, fietssleutels kwijt zijn en de wijkkrant gehaald kon worden, tekende ik een libelle. Eerst in zwart wit, maar die mistte iets... dus toch maar in aquarel uitgewerkt. Er staat nog geen paraafje op, want ik heb het idee dat hij ook nu nog niet af is.....

In het Engels heet een libelle (of waterjuffer) een "Dragonfly", een "drakenvlieg", dat klinkt soort van eng. Maar het zijn hele mooie wezens, met grote lange vleugels, die prachtig kunnen zweven. Daardoor zullen ze voor andere insecten best bedreigend overkomen, vandaar de Engelse naam waarschijnlijk ;-)
In andere talen is het een variant op het woord libel. Het is "die Libelle" (of Wasserjungfer) in het Duits en het heet "le libellule" in het Frans. 

Libelle
Mixedmedia (aquarel/fineliner)
8x9cm
 Ik maak de schilderijtjes op een groot vel van 30x40cm waarop ik de maten heb aangegeven. Het is erg leuk om te zien hoe dit vel zich vult.... De mot was leuk, maar niet bijzonder (vind ik), maar met deze libelle ben ik wel blij - ook al lijkt hij volgens manlief niet echt op een libelle.... en dat klopt, het is ook geen levensecht schilderij, maar mijn interpretatie van een libelle met Zentangle invloeden. Kan ik toch niet laten, want dat vind ik leuk om erin te verwerken.

De aanvrager, zoonlief, vindt hem heel mooi geworden. Fijn ;-)

En dan mocht nu dochterlief een insect indienen, ze koos een lieveheersbeestje. 
Die komt morgen....

Een hele fijne woensdag!
xxx Emilie xxx

4 opmerkingen:

 1. Levensecht of niet, hij is weer heel erg mooi.
  Ik ben helemaal weg van dit soort mini-schilderijtjes.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, dank je. Ik vind ze heerlijk om te maken. Deze insecten serie is zo leuk om te doen!

   Verwijderen
 2. ik ben dol op libelle's ....ook op deze

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!