vrijdag 5 augustus 2016

Een kijkje in mijn artjournal (de eerste 7 lessen van ArtJournalSummerSchool2016)

Zoals gisteren verteld heb ik me dit jaar ingeschreven voor de online ArtJournal Summer School 2016 gegeven door Marieke Blokland. Ik ben een fan van haar stijl omdat die erg op mijn eigen stijl lijkt en daarnaast leek het me interessant om les te krijgen van veel verschillende mixedmedia goeroe's. 

Tijdens de vakantie in Oostenrijk ben ik gestart met les 1 gegeven door Marieke zelf.
Een titelpagina maken én een zomer bucket list. Leuk om over na te denken en te tekenen.
Titelpagina

Bucketlist
Les 2 werd gegeven door Kate Crane "Beautiful Blooms". Een hele luchtige stijl van bloemen maken, eerst met acryl op de aquarel manier en dan acryl op mixedmedia manier.
Acrylverf gebruikt als aquarel


Acryl op de mixedmedia manier
Les 3 werd weer gegeven door Marieke zelf. Geïnspireerd door schilderijen van zwembaden, was de opdracht om zwembadwater en een zwembad - ingang te maken. Ik maakte foto's op de camping en maakte die zoals uitgelegd werd. Dit vond ik een leuke uitdaging!
Les 4 werd gegeven door Iris Fritschi-Cussens "An explorations of Raw Journaling"
Dit is wat ik me altijd voorstel bij ArtJournaling om iets te verwerken, eerst alles van je afschrijven en het daarna bedekken met mixedmedia. Maar bij deze les over Raw Journaling blijkt dat je gewoon alles kunt opschrijven, bang, boos, blij, iets liefs, maar wel 'onleesbaar'. Dus ik schreef over de gezellige dag en volgde de instructies. Manlief heeft het met verwondering zitten volgen.
Er moesten verschillende lagen over elkaar, ik gebruikte stencil afdrukken die daarna bijna niet meer zichtbaar waren. Zonde van de tekst en alle tussenstappen vond hij het :-)
Maar ja de gelaagdheid vond ik zelf toch wel erg mooi en nou oké, het eindresultaat vond hij toch ook wel mooi :-)
 Tussen door maakte ik een aquarel van het leuke zwembad waar we waren.
 Probeerde wat uit met lettering "Hello Holiday, let me enjoy every last minute of you"

Les 5 was weer van Marieke en wat heb ik hier met plezier aan gewerkt. Haar voorbeeld was met een prachtige dame die een bloem vast houdt. Maar ik ben niet zo van de poppetjes... dus ik maakte er een bloemen pagina van. Heerlijk om in te kunnen kleuren met aquarel.
De opdracht was om in een Flow te komen door te focussen op het tekenen en de geluiden om je heen.
Les 6 was van Roben-Marie Smith "Easy Breezy Summerlayers" en dit werd een mixedmedia pagina met een 'pocket'. Ik was zelf helemaal weg van stap 1, de aquarel achtergrond.
Ook hier heeft manlief met verwondering naar zitten kijken, want er bleef maar weinig van die mooie achtergrond zichtbaar...
 Ik vond het een leuke les en heb er veel van geleerd. Ook weer allerlei lagen, witte verf tussendoor en dan moest er eigenlijk een foto bij, maar dat werd een tijdschrift foto van de mooie bergen. In de 'pocket' zitten een paar aandenkens aan de reis.

Les 7 is weer van Marieke. De opdracht is om een getekend verslag te maken van een dag in je vakantie, met een datum, icoon voor het weer, transportmiddel en plattegrond. Deze pagina gaat over onze laatste vakantiedag, dus de reis naar huis vanuit Oostenrijk.

Er zijn in totaal 21 lessen, dus er komt nog twee keer zo'n overzicht :-)

Maar eerst ga ik morgen naar Ede naar de Artjounal-dag samen met Conny en Rebecca. Want alleen creatief zijn is heerlijk, maar met meer dames/heren is het ook heerlijk. Je leert van elkaar, bent gezellig bezig. Dus ik heb er zin in!
Dat doe ik wel in een ander ArtJournal want deze gebruik ik alleen voor de ArtJournalSummerSchool2016. Leuk voor later om het allemaal bij elkaar te hebben.

Een hele fijne zonnige vrijdag!
xxx Emilie xxx

1 opmerking:

 1. Hoi Emilie,
  Wat ben je weer lekker bezig geweest zeg. Mijn voorkeuren zijn de Zomer Bucket List en de resultaten van lessen 6 en 7. Die vind ik er echt uitspringen. Zo prachtig zijn ze geworden. Ik wens je enorm veel plezier met de overige 14 lessen, maar dat zal vast wel lukken...
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!