donderdag 4 augustus 2016

AJsummerschool2016, ingekomen post en post die eruit ging (week 31 - 2016 dinsdag en woensdag)

Deze zomer doe ik mee aan de ArtJournal SummerSchool 2016 gegeven door Marieke Blokland en gastdocenten. Tijdens de vakantie heb ik een aantal lessen gedaan. Zie mijn facebookpagina AtelierEem als je niet op een komend blog kan wachten :-)

Dit is les 7 en is een les van Marieke Blokland zelf over hoe je een getekend reisverslag kunt bijhouden. Ik heb gekozen om de uitwerking van deze les over de laatste vakantiedag te maken. Gedurende de dag heb ik in mijn notities bijgehouden wat me opviel en markante plekken genoteerd. Dit heb ik gebruikt bij het visualiseren van de reis. Een landkaart (van Oostenrijk naar Nederland), ons transport (dacia met dakkoffer), het weer en een Legenda (rechts) van de markante plekken. Voor mij waren dat het kasteel bij Hohenwerfen, de file bij de grensovergang naar Duitsland, lunch én diner bij McD, de vele windmolens langs de Rijn, hoe dicht we langs Luxemburg reden en de grensovergang naar Nederland.
in aquarel
de schets omgezet naar fineliner

Wat is dinsdag postdag toch fijn. Ik deed maandag post op de bus.


En er lag mooie post op de mat.
Deze kat ontving ik van Conny - prachtig die tuin in het silhouette verwerkt. 
Deze popup kaart ontving ik van Rebecca - erg mooi zelf gemaakt!
En lieve kaarten van Maayke, via Postcrossing uit Polen, post uit Amersfoort en een 'ik ben verhuisd kaart' van Vera.

In de lunchpauze ging ik met dochterlief voor een nieuwe fiets kijken. Ze wist precies wat ze wou "een Cortina U4 mamma" want die fiets zo lekker. Blijkbaar ruilde ze vaak met een vriendin die deze fiets reed. En ik moet toegeven, ze heeft andere fietsen bekeken, maar kwam uiteindelijk toch op deze uit. Ze gaat van een roze meisjesfiets, naar een azuur blauwe (jaja) grote meisjesfiets :-) en mamma sloot meteen een verzekering af, want pfoe wat zijn fietsen duur tegenwoordig.
Zo is ze helemaal klaar voor de middelbare school. Nou.... op een mand of bak na, want die hoort bij dit type fiets. Maar dat komt later nog wel.
Deze dame had duidelijk een te kleine fiets....
Een hele fijne donderdag gewenst. De zon schijnt hier volop! En bij jullie?
xxx Emilie xxx
2 opmerkingen:

 1. Hoi Emilie,
  Zo'n getekend reisverslag vind ik echt heel erg leuk. Super mooi gedaan hoor. En wat krijg je toch weer leuke post.
  Tessa heeft wel een heel erg mooie fiets uitgezocht.
  We hadden vandaag ook een heerlijk zonnige dag, met af en toe dikke wolken en een heel klein buitje.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!