maandag 23 mei 2016

Zentangle tuin, artjournal en asperges (week 20 2016 - vrijdag, zaterdag, zondag)

Toch een hele goedemorgen op deze druilerige maandagochtend....
Zojuist in de stromende regen dochterlief op weg naar kamp op Texel uitgezwaaid. 't zal stil zijn in huis en ze wordt zeker gemist (nu al....)

Terug naar het dagboek :-)
Vrijdag
Er lag mooie post op me te wachten, de Zentangle kattenswap van Aly.
Zentangle kat
We aten pasta en daarna ging dochterlief turnen. 


Zoonlief kleurde mandala's terwijl ik zat te tekenen. Heerlijk om samen creatief bezig te zijn.
Ik maakte de Zentangle tuin af en ben erg blij met het resultaat.

We keken naar Holland's got talent met een hapje en een drankje. Altijd fijn om tradities te hebben en dit is onze traditie op de vrijdagavond.

En ik denk net ook aan een traditie uit mijn jeugd. We aten altijd brood op zaterdag, mijn vader maakte dan vaak een visschotel als lekkernij. Heerlijk!
Helaas houden mijn kids niet van vis, anders had ik die traditie zeker voortgezet.

Hebben jullie ook zulke tradities thuis of had je die in je jeugd?

Zaterdag
We ruimde gezamenlijk op. Ik had goeie hulp, want zoonlief ging stofzuigen en dochterlief deed het oud papier weg en leverde de flessen in.
Ik deed een rondje boodschappen en haalde lijsten voor mijn tekeningen. Om te zien hoe het bij elkaar staat stalde ik ze uit :-) Voor een stand is het nog niet genoeg, dus ik teken nog lekker door....


Ik maakte post voor Rebecca, terwijl dochterlief haar koffer ging voorbereiden voor het groep8 kamp.

Zondag
Vandaag eindigt de RR ronde die ik was gestart. Helaas konden we niet met zn allen afsluiten, we waren met zn drieen en hebben besloten om bij mij thuis samen in ons artjournal te werken. Natuurlijk hebben we ook de RR boekjes bekeken die we hadden. Erg leuk om te zien dat iedereen een eigen herkenbare stijl heeft.
dochterlief wou ook graag meedoen en had een los vel waarop ze heeft gewerkt.
Van wie is wat? Van boven naar beneden die van Conny, die van mij, Rebecca en rechts is die van dochterlief.
De uitdaging was om met aquarel een vlak verdeling te maken en daar dan omheen en in te doodlen. Eigenlijk maak je dan dus heel veel kleine schilderijtjes die samen een geheel vormen. Erg leuk om te doen en ook hierboven zie je weer wat een verschil in aanpak en stijl het is. Buiten dat was het ook weer erg gezellig :-)
Na de kamp-koffer voorbereidingen was de kamer van dochterlief nog rommeliger dan normaal - heel eerlijk gezegd - manlief en ik waren ons kapot geschrokken door de staat van haar kamer en er werd een hele duidelijke afspraak met dochterlief gemaakt. Je mag pas mee op kamp als je kamervloer is opgeruimd.
Nadat de koffer was ingepakt was het al minder erg, daarna heeft ze alle wasgoed verzameld en lege hangers (van spullen die in haar koffer zijn beland) opgeruimd, alle losse papieren gesorteerd en de boeken weer in het rek. Er is nog geveegd, er zijn dingen weggegooid en nog meer opgeruimd. Nu ziet het er weer enigszins uit als een normale kamer. Deze keer geen voor en na foto's, had ik haar beloofd. Maar geloof me, ze is zelf ook blij dat het weer is opgeruimd. Want nu komt ze vrijdag fijner terug in haar kamer.


's avonds heerlijk asperges gegeten - voor 't eerst dit seizoen op de traditionele manier. Ik vond de zelfgemaakte aspergesoep van een tijdje geleden erg lekker, maar zo vind ik het stiekem tóch net iets lekkerder.

Maandag
Vanmorgen was het dan zover. Het groep8 kamp van dochterlief gaat van start. Alle koffers werden in de stromende regen in de bus gezet, kinderen zochten een plekje en waren in een opperbeste stemming. We gaan Texel toe, we gaan naar Texel toe....
Het zal stil zijn in huis deze week. En hopelijk komt er een hele enthousiaste dochter terug komende vrijdag.

Een hele fijne maandag gewenst!

xxx  Emilie xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!