donderdag 26 mei 2016

Groene blaadjes, gelliplate druktechniek en uit eten (week 21 2016 - maandag, dinsdag, woensdag)

Bloggen schoot erbij in, want het is een drukke week. 
Dochterlief heeft het leuk op Texel-kamp, zoonlief heeft allerlei toetsen, manlief en ik zijn gewoon aan het werk en daarnaast ben ik aan het tekenen/schilderen.

Maar goed, de post ging op de post naar Aly.

Ik maakte deze foto en vond het groen zo mooi. Zoveel schakeringen, daar wilde ik iets mee doen. Hoe groen is groen :-)

Het begint met een schets in potlood op 30x40cm
Die werk ik uit in fineliner

Dan komt de achtergrond erbij (aquarel)
En kon ik starten met de voorgrond.
Nou dat waren inderdaad alle kleuren groen :-)
En omdat ik het niet laten kon, wou ik zien hoe het zou worden met een Zentangle invulling.
Dinsdag
Geen bijzonderheden, een gewone werk en schooldag. Zoonlief stuurde een kaart aan zuslief op Texel. Na het eten had hij turnles.
's avonds heb ik zitten tekenen. Heerlijke ontspanning!
Woensdag
's ochtends weer heerlijk zitten tekenen en hij is af.
Ik word hier toch blijer van dan alleen maar groene blaadjes.... :-)
En om even iets anders te doen dan met groen bezig te zijn.... de dag met een quote gestart
Later bij Conny en Lobbes op bezoek geweest. Lobbes vond deze boom die het hekje 'omsluit' net zo vreemd als ik....

Thuis terug lag er de post van www.littlez.nl, een winkel met mooie handgemaakte baby spulletjes en kleine kraamkadootjes. Mocht je iets als kadootje zoeken, zou ik daar zéker een kijkje nemen. Ik koos voor een speen-doekje. Ik viel voor het mooie design van de stof.

Bij Conny zijn we met de gelliplate aan de gang geweest. De hele tafel lag vol met verf, kwasten, papier, stencils....
Gelliplate is een bepaalde druk techniek op Gelli basis waarop je verf mengt met een roller, eventueel een stencil overheen (of eronder) en dan een papier erop, druk uitoefenen, papier eraf halen en dan krijg je hele mooie afdrukken. Ik zal later nog wel meer van laten zien.

Deze achtergrond waren alleen de blopjes verf nog onvermengd op de gelliplate. Ik wou zien hoe dat dan als afdruk zou worden. Ik was er zo door geïntrigeerd dat ik er verder mee ben gegaan en er een bloemen tekening van maakte. Met dylusions paint maakte ik de tekening 's avonds thuis af.

Vanavond ga ik lekker bijkletsen en uit eten met broerlief. Ik zie en spreek hem natuurlijk wel vaker, maar het is al weer een tijdje geleden dat we elkaar 'alleen' spraken, dus daar heb ik veel zin in.

Ik wens iedereen een hele fijne donderdag!

xxx Emilie xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!