dinsdag 10 mei 2016

Gele papaver, brievenpost en aspergesoep (week 19 2016 - maandag)

Goedemorgen,

gisteren was een rustige (werk)dag en een hele warme dag... dochterlief heeft nog vakantie, dus kon daarvan lekker genieten.

Ook voor de bloemen en planten is het een top tijd, deze gele papaver is gewoon al aan het bloeien. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat dit ook wel een IJslandse papaver genoemd wordt. Leuk, dat wist ik niet. Ik vind hem in ieder geval prachtig!

Er ging een brief richting Rebecca (geen foto gemaakt).

Omdat ik graag asperges wilde eten, maar de asperges uitverkocht waren, kocht ik een aspergesoep pakket :-)  Ik moet zeggen, de voorbereiding is best lang, maar het eindresultaat is zeer aan te bevelen. Ik bakte nog wat ontbijtspek uit en deed er stokbrood bij. We hebben er met zn vieren heerlijk van gesmuld.

Maar... de volgende keer maak ik toch weer 'gewone' asperges met ei en ham. Want daar heb ik nog steeds zin in :-)

Ik ben benieuwd of er vandaag gezellige post zal zijn als ik thuiskom, want het is dinsdag postdag....

En wat zullen we dan nu vandaag weer eens eten. Blijft toch altijd de vraag.... een snelle pasta is het handigste denk ik ivm vioolles en turnen.

Wat eten jullie met dit mooie weer?

Een hele fijne dinsdag!
xxx Emilie


4 opmerkingen:

 1. je soep ziet er erg lekker uit! ik maak nooit asperges, maar ik lust ze wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spinazie met een gekookt eitje heb er zin in.
  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. soep en de gratis pizza's van scoupy....:):)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met het warme weer heb ik meestal geen zin om te koken en eet dan couscous, een recept uit een Aldi folder. Je weegt couscous af, maakt bouillon en giet dat eroverheen zodat het kan weken. Ik doe dat meteen in het diepe bord waaruit ik het ga eten (ik ben dan ook alleenstaand). Als topping gaat er overheen: komkommer, cranberries, perziken en fetakaas in blokjes. Heerlijk smullen! Geen pannen in de afwas, wel even wat snijwerk.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!