dinsdag 17 mei 2016

Dagje Apenheul, Kunst kijken in Buren en Turkse pilav (week 19 2016 - donderdag tm zondag, week 20 2016 - maandag)

Donderdag 
Na een normale werkdag ging ik 's avonds gezellig Haken in Houten, deze keer bij Dineke in de tuin. Het wat een prachtige avond, met fijne gesprekken en ook weer een toer aan mijn zigzakdeken.

Vrijdag
Ik heb een dagje vrij genomen en ben met dochterlief naar de Apenheul gegaan. Het was een hele mooie dag en we hebben héél veel apen gezien (gek he in de Apenheul haha)
Dochterlief had geluk, een aapje wilde wel heel graag bij haar op haar arm, in haar nek, maar nét niet op haar hoofd... 

We zagen de Gorilla's en kregen uitleg over hoe ze eten, leven in een harem en dat het mannetje toch écht de baas is in een Gorilla gemeenschap.
Er waren veel baby-aapjes in het park en deze kon ik mooi op de foto zetten. Zo lief om te zien hoe speels ze zijn.
We hadden afgesproken dat dochterlief toch ook echt naar turnen zou gaan en daar hebben we ons aan gehouden. Gelukkig kon ze een uur in de auto bijkomen van de hele dag, snel gegeten en weer door.
Op vrijdagavond maken we het altijd gezellig met een hapje en een drankje bij de tv bij Hollands Got Talent. Het wordt nog wat als deze show-serie is afgelopen... wat moeten we dan op de vrijdag avond ;-)

Zaterdag
Met Aly had ik afgesproken om een Zentangle Kat uit te wisselen. Deze kat is mijn tekening voor haar. Ik ben heel benieuwd wat ik terug krijg.

Ik haalde een hele stapel bestelde notitieboekjes op....

We aten lekker broccoli met verse aardappelpuree, stoofpeertjes en een gehaktbal.
En genoten van Douwe Bob bij het Eurovisie Songfestival. Ik bleef op voor de uitslag en was blij dat hij 11e is geworden. Ik vond zijn optreden erg goed, hij hoeft zich nergens voor te schamen. Ik vond het leuk dat Polen zo hoog is geëindigd én dat België het goed heeft gedaan.
Maar dat Oekraïne heeft gewonnen verbaasde me, het heeft minder hit-potentie dan het nummer van Rusland, maar het is wel een mooi liedje.

Zondag
Begonnen met een nieuwe voorraad te maken van de notitieboekjes. De zwartwitte quote en palet waren besteld. En deze keer ook eigen inbreng. Ik wou graag laten zien hoe een Zentangle voorkant kan zijn (want dat is eigenlijk mijn stijl) en de Shakespeare quote vind ik gewoon erg mooi dus die mocht ook op een kaft. Ik ben weer benieuwd naar de reacties.

Tussen de middag geluncht bij mijn broer en familie. Daarna gezamenlijk door naar de kunstmarkt in Buren waar mijn moeder (www.jokekoenen.nl) stond. Zij was zo lief om mijn kaarten mee te nemen voor de verkoop in haar kraam.
Er zijn veel aardige reacties gekomen op mijn kaarten qua stijl en er zijn er ook best wel verkocht. Maar de meeste aandacht ging - uiteraard - uit naar mijn moeders werk. Het was een goeie dag.


We haalden een ijsje, bezochten de molen ivm open molen dag en gingen daarna tevreden naar huis. Ik haalde Chinees en we aten met mijn ouders samen om deze gezellige dag af te sluiten.


Maandag
Deze maandag was echt een rustdag, er moest huiswerk gemaakt, opgeruimd, schooltassen klaargezet. Ik maakte pagina's in een RR (roundrobin) boekje en was in bloemetjes sfeer :-)
De achtergrond is een stuk papier uit Daphne's Diary, ik gebruikte groene stickers van Sostrene Grene en maakte met aquarel een aantal bloemen en veer. Die knipte ik uit en plakte ze in. Of het al af is weet ik niet, want ik wou ook nog iets met zelfgedroogde bloemen. Ik heb nog tot zondag dus wie weet wat ik er nog mee doe...

's middags gingen we naar vrienden om gezellig samen te eten. We konden lekker bijkletsen, de kinderen speelden met zn vieren en het eten was erg lekker - Turkse Pilav (met kip ipv lam).

Een hele fijne zonnige dinsdag gewenst!

Lieve groet,
xxx Emilie xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!