donderdag 21 april 2016

verjaardag, schoolvoetbal en pubers in sociale media (week 16 dinsdag/woensdag)

---- Het is een hele leuke en gezellig week, maar ik kom helemaal niet aan dagelijkse quotes of tekeningen toe. Het kriebelt.... dus dat ga ik weer oppakken en er gewoon tijd voor maken. ----

Maar eerst nog even een terugblik op dinsdagavond en woensdag :-)

Ik kreeg hele lieve verjaardagspost op dinsdag en woensdag. Een doosje vol geluk en hele lieve kaarten van lieve vriendinnen. Ook veel felicitaties via Facebook, Instagram en Whatsapp.
Ik heb me écht jarig gevoeld.
bloemen via de post van Joyce 
Een doosje Feest van Conny 
Kaarten van Tanja, Conny, Dineke, Rinny, Wendy en Sierou
mooie bos bloemen van manlief en kinderen
Mijn moeder kwam heel lief Indisch voor me koken en daar hebben we lekker van gesmuld met de hele familie.

ik kreeg ook nog deze bijzondere rozen, prachtig, ze lijken we gestreept!
Een verjaardagsverkoop via Etsy aan Anita - zij kocht 10 ansichtkaarten die ze voor het goede doel weer gaat verkopen. Met de Birthday2016 kortingscode die ik uitgaf scheelde haar dat portokosten. En ik deed er nog wat extra's bij voor het goede doel.
Woensdag
Vandaag is het dan zover.... het schoolvoetbaltoernooi waar dochterlief aan meedeed. Ze hebben 1 van de drie wedstrijden gewonnen en verder gewoon super lekker gevoetbald. Het jongensteam van haar school is eerste geworden van de jongens. Enorm goed gedaan!

's avonds ging ik naar een bijeenkomst op de school van zoonlief over Pubers en Social Media. Enorm interessant. Blijkbaar doen we als familie al het een en ander goed in het 'hoe lang mag je op inernet' en meer van dat soort praktische vragen. Maar over wat je doet als er Sexting (blote foto's via social media) hadden we het thuis eigenlijk nog niet gehad. Toen ik thuiskwam was zoonlief nog op en hebben we het er maar meteen over gehad. Gelukkig is het in zijn klas of vriendenkring nog nooit gebeurd, maar hij gaf aan zo'n foto nooit te zullen doorsturen. Daar ben ik blij om.

De laatste sheet van de presentatie was de volgende foto. Een mooie samenvatting en geeft stof tot nadenken.
Heb jij pubers? En hoe ga je dan om met gebruik van internet / smartphone / whatsapp / snapshat / instagram enz.

Ik loop een beetje achter dus, maar de daily quote van 16 (shame on me...) april staat in mijn boekje :-)

Donderdag
Vandaag een normale werkdag, mét een feestje want een lieve collega is 40 JAAR bij de zaak. En vanavond komen de haak en brei dames voor 't eerst bij mij thuis haken en breien.
Eens in de drie weken komen we bij elkaar voor "Breien aan de Keukentafel". Normaal gesproken kom ik daarvoor naar Houten, want daar wonen alle andere dames, maar vandaag komen ze dus naar mij. Fijn, nu kan ik hun de gastvrijheid eens teruggeven. Ik heb er zin in!

Een hele fijne donderdag!
xxx Emilie xxx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!