vrijdag 8 april 2016

Kleurplaten, kleurboek of als ansichtkaart. Een leuk idee? (week 14 2016 - woensdag / donderdag)

Woensdag ging ik dus met het OV naar Amersfoort. Maar hoe kom ik dan bij het lunchcafé...?
Gelukkig, de zilveren pijlen in Amersfoort wijzen mij de weg naar het centrum....

Over de prachtige grachten...

Langs grappige bankjes....

Naar een erg gezellig Corazon - Dineke had een lief (en lekker) cadeautje bij zich.
We hebben heerlijk bijgekletst, geluncht en zijn daarna nog een paar winkels langsgegaan. Bij een zo'n winkel zagen we ansichtkaarten om in te kleuren. En ik heb dan altijd het idee, mijn tekeningen vind ik leuker om in te kleuren. Misschien kan ik daar zelf iets mee....
Natuurlijk heb ik wel een aantal ansichtkaartboekjes, de tekeningen van Johanna Basford vind ik prachtig bijvoorbeeld.
Maar dit idee van zelf doen bleef een beetje hangen en kreeg in mijn hoofd steeds meer vorm. Morgen maar eens wat meer mee doen...

Terug thuis maakte ik de Daily Quote van LetterItApril

En de Daily Drawing voor AprilArtChallenge

Donderdag
Ik verstuurde een geruilde DVD (ruilen werkt via www.mailmydisc.nl) en een kaart aan Claudia.
Suf, want ik heb geen foto gemaakt...

Toen ik thuis wegreed zag ik deze prachtige regenboog. Gelukkig was het rood en kon ik een foto maken. Ik word altijd zo blij van regenbogen!


Dus...het idee heeft post gevat en ik heb besloten om een 'in kleur' ansichtkaart te laten drukken, daarom ben ik in overleg gegaan met een drukkerij over welk papier dan het beste zou passen. Want glanzend afgewerkt, werkt natuurlijk niet bij inkleuren. Ze hadden een mooie mogelijkheid, wel een beetje duur, maar vooruit maar. Ze hielpen me ook met een mooie strakke achterkant waarop nu www.ateliereem.nl komt te staan. 
Dus ik ben erg benieuwd hoe het in het echt wordt. Volgende week donderdag wordt het geleverd.
Besloten om ze net als de andere kaarten in de verkoop te doen voor €0,80. Dan geldt de set prijs van 4 kaarten voor €3,- ook voor deze kaart of in combinatie met de andere gedrukte ansichtkaarten. 
"Spring is in the Air"
Dan iets anders. In mijn wijk wordt deze gezellige bank elke keer een stukje meer versierd. Ik word er altijd weer blij van als ik er langs loop. Doet me aan Gaudí en Barcelona denken.

Met zoonlief voor turnkleding weggeweest. Hij krijgt de officiële Moveo tas + broek en hoody (met zijn naam erop) voor bij de wedstrijden, die hij dan aan kan bij het wachten op een volgend toestel en bij de uitreiking. Zo is hij zichtbaar afkomstig van Moveo Nieuwegein. Tot nu toe was hij alleen herkenbaar (qua club dan) door een Moveo t-shirt over zijn turnkleding.
Komende zaterdag heeft hij weer een wedstrijd, maar helaas dat is te kort dag. Dus we hebben nu de tas en tshirt alvast meegekregen. Over een paar weken turnt hij dan de finale met deze outfit.

En nog ander blij nieuws: bij de post zat vandaag de toelating tot het Calscollege (locatie Nieuwegein) voor dochterlief. Ze was helemaal blij! Ze mag Tweetalig Gymnasium gaan doen, ging meteen de serpentine halen, vierde een heel blij feestje :-) en ging daarna natuurlijk via whatsapp de kids uit de klas en andere vrienden een berichtje sturen en lezen of de rest ook op de school naar keuze is toegelaten.

De Daily quote voor LetterItApril - 't is niet helemaal mijn ding, pindakaas met jam. Maar om een keertje te illustreren best grappig...
Nou ja zeg, ik bedenk nu dat ik de pot eigenlijk als jam bedoelt had... ik zet aan de andere kant nog wel een potje jam dan.

En de Daily Drawing voor AprilArtChallenge was Crystals. Soms loop ik tegen de bepekerking van de langwerpigheid van mijn Flow agenda aan.... dus een beetje klein, maar ze zijn best aardig gelukt.

We aten pizza - erg slecht maar af en toe best lekker :-)
En deden na het eten een kaartspelletje. Daarna ging zoonlief een Mandela kleuren. En ik zette deze quote op de kraft kleurige kaft van een a6 journal. De vorige was in wit op zwarte kaft, dezelfde tekst maar heel ander ontwerp.
Nu ook weer wit gebruikt, want de bril viel een beetje weg, dus het witte montuur eromheen bedacht. Nu komt het meer tot zn recht.

Eigenlijk ging ik slapen, maar ik heb sinds kort Dylusions verf en ik wou er erg graag iets mee uitproberen. Het groen opgezet en laten drogen. Daarna de rondjes opgeplakt. Met een stencil en fuchsia roze verf de stenen gezet, met krijtstift de cirkels aangezet en met fineliner het kader en de tekst gemaakt.
Ik vind het leuk, maar het zijn hele felle kleuren en daar moet ik een beetje aan wennen :-)  Maar het was wel fijn om even te 'kliederen'. En toen gauw naar bed.

Vrijdag
Vandaag een normale werkdag. Dochterlief heeft een vrije dag vandaag, dus opa en oma komen straks.

Graag eindig ik met een vraag.
Want nu ik met nadenken over kleur ansichtkaart gestart ben, wil ik er eigenlijk meer uit brengen. Misschien ooit gebundeld als kleur-kaart boekje of zelfs als kleurboek. Een mens mag dromen toch? 
Maar als ik ervan droom en verder niemand, heeft het niet zoveel zin natuurlijk. 

Dus eigenlijk zou ik het heel fijn vinden te horen of hier interesse in zou zijn, dus of je zo'n boek of ansichtkaart zou willen kopen voor jezelf of om weg te geven. 

Voor iedereen een hele fijne vrijdag!

xxx Emilie xxx

2 opmerkingen:

  1. Heel erg leuk weer om over jouw drukke dagen te lezen. Fijn dat je dochter is aangenomen op de school van haar keuze. Gefeliciteerd Tessa! En wat goed van je zoon dat hij zo'n turner is. Je teksten, kaarten en tekeningen vind ik altijd heel erg leuk maar ik ben geen goeie als het aankomt op het geven van een mening over kleurkaarten of een kleurboek. Ik hou helemaal niet van kleuren, dus ik zou het niet kopen. Maar ik koop ook geen ander kleurboek hoor. Dus dat zegt helemaal niks.
    Fijn weekend,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!