vrijdag 1 april 2016

ansichtkaarten, haken en een goed voornemen (week 13 2016 donderdag/vrijdag)

Donderdag
Mijn vader is jarig - hieperdepiep hoera!

's middags lag er fijne post te wachten. Een kaart van Karen uit Amerika en een kaart van Lili uit Hongkong.

Ik verstuurde een kaart aan mijn moeder, want die is morgen jarig.

En... de afgedrukte ansichtkaarten waren inderdaad bezorgd. Wat een fijn gevoel om ze te kunnen bekijken en vasthouden. Ik verstuurde het eerste setje Bloemen-kaarten aan lieve vriendinnen. Gewoon omdat ik er trots op ben en ze graag een blije brievenbus wil geven.
Mijn klein kaartenrekje vult al aardig met afgedrukte postkaarten - daar word ik heel blij van!
In het grote kaartenrek staan de originele kaarten en ook die zit aardig vol :-)

Ik heb foto's gemaakt en ze op Etsy te koop gezet. Ook maakte ik voor mijn Etsy winkel nog een betere foto van deze originele geïllustreerde quote. Zo is de maat ook beter zichtbaar. Dat moet ik voor de "Jaar van de Aap" tekening ook nog doen. Die ziet er nu uit als een ansichtkaart, maar is ook echt 30x40cm.

Na het eten ging ik naar mijn haak/brei groep. Elke drie weken komen we bij elkaar om te handwerken, bij te kletsen, mee te leven. Ik had de kaarten meegenomen om te laten zien. En geheel onverwacht, want het zijn allemaal zelf zeer creatieve dames, verkocht ik gewoon setjes kaarten. De 4 kaarten voor 3 euro aanbieding werd zeer gewaardeerd :-)

Vrijdag
Mijn moeder is jarig - hieperdepiep hoera!

Vandaag een normale werkdag, waarin ik in de pauze mijn facebook pagina zal bijwerken met de nieuwe kaarten en me verheug op een heerlijk rustig, zonnig weekend.

Ook start ik vandaag met de nieuwe teken uitdaging - daar heb ik zin in. Het onderwerp is "Bones" dus ik ga nadenken wat ik daarvan ga maken.

Én ik heb besloten in de maand april niet te snoepen (buiten zoonlief en mijn eigen verjaardag om) want het loopt nu toch echt de spuigaten uit. Ik ben 1m59 en ik weeg 83 kilo. Dat is niet goed voor mij en mijn gezondheid. Ik heb een zittend beroep en het tekenen/schilderen helpt natuurlijk ook niet qua beweging. Het hardlopen is nog zo minimaal qua belasting dat dit voor afvallen echt nog niet helpt. Al krijg ik daardoor natuurlijk wel meer beweging. We bouwen het rustig op met hardlopen.

Dus... vandaag start mijn goede voornemen (geen 1 april grap).
Het is nu 9.45u en tot nu toe gaat het goed. Ik zag daarnet wel dat er nog paaseitjes zijn.... maar die negeer ik gewoon. Koekjes eet ik (bijna) nooit, chocolade en paprikachips zijn mijn valkuil. Maar zoals bekend, als je de valkuil kent, zul je er niet zo snel instappen. Een glas water gaat de trek in chocolade niet vervangen maar wel de trek verminderen. Dus ik ga ervoor!

Iedereen een fijne zonnige vrijdag toegewenst!

xxx Emilie xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!