dinsdag 11 augustus 2015

Een tekening per dag in augustus - a daily drawing in August

Mijn voornemen om meer te tekenen heb ik maar meteen omgezet in een Challenge ;-) Dus ik maak in augustus van elke dag een tekening, liefst over die dag, maar anders gewoon iets wat ik mooi vind,  mocht er weinig spannends gebeuren die dag. En ik heb me gerealiseerd dat als een tekening meerdere dagen duurt (regenton bijv) dat ik dat dan gewoon laat gebeuren en de dag erna iets teken over de dag ervoor :-)
1 augustus: een gezellige high tea met Claudia en Conny in Eindhoven. Techniek: acrylstiften
2 augustus: met manlief en kinderen naar de Efteling. Techniek: potlood
3 augustus: techniek: beeld-verhaal 
4 augustus was de juli challenge Letter It July af en heb ik alle quotes op 1 pagina geschreven (maar blijkbaar dus geen foto gemaakt :-) ) techniek: handlettering
5 augustus: omdat de gemeente alle bomen in mijn straat kapt vanwege werkzaamheden (en wortelopdruk door genoemde bomen..) wou ik er eentje bewaren in mijn journal. Techniek: aquarel
6 augustus: de kinderen gingen bij een vriendje spelen en bleken bootje te hebben gevaren in de sloot, ik kwam ze ophalen en maakte een foto van dit tafereel. Gewéldig, die koppies :-) Misschien ga ik hem nog uitwerken, maar ik vond het wel wat hebben in zwart wit. Techniek: potlood tekening
7 augustus: ik keek op van de tuintafel, zag onze regenton en dacht die wil ik tekenen (techniek: kleurpotloodtekening op acryl achtergrond)
8 augustus: Conny kwam creatief zijn in de tuin, heerlijke dag gehad, lekker gekletst, gelachen en zelfgemaakte pizza gegeten. Ik vond dit een toepasselijke quote voor deze fijne dag. Techniek:Quote uitgebeeld, acryl achtergrond, acrylstiften en distress markers.
Ik heb er echt lol in om elke dag met tekenen bezig te zijn, maar moet toch nog een beetje wennen aan het inpassen in mijn dag. Misschien 's ochtends vroeg of mijn schetsboek naar t werk meenemen, dat is misschien een optie. 

Heb jij wel eens een dagelijkse challenge / uitdaging gedaan en wat was dat dan voor challenge? Ik ben benieuwd!

Fijne dinsdag
xxx Emilie xxx


5 opmerkingen:

 1. Wat een superleuke challenge! Afgaande op het aantal tekeningen die ik hier en op fb voorbij zag komen had ik gedacht dat je al wel elke dag aan het tekenen was.
  Het verschil is misschien dat je nu elke dag een tekening maakt en niet zoals met een round Robin een paar dagen aan een tekening werkt.
  Leuk ook dat je verschillende technieken gebruikt. Zo kom je er achter wat je het beste ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Anita, het klopt dat je met zo'n dagelijkse tekening korter tijd hebt. maar ik heb al gemerkt dat ik soms twee dagen samen pak of een schets toch nog ga uitwerken als ik er tijd voor heb. Heerlijk om dagelijks met tekenen / schilderen bezig te zijn. Lieve groet, Emilie

   Verwijderen
 2. Wat ontzettend leuk allemaal. Je kan ook zo mooi tekenen.
  Ik deed mee aan 100 dagen een blije foto op facebook en instagram, #100happydays. Dat was ook heel leuk om te doen, zo leuk dat ik er nadien gewoon mee door ben gegaan en er nu al bijna 10 maanden mee bezig ben.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Mirjam, dank voor je antwoord. Wat leuk dat je zo'n challenge hebt opgepakt, ik vind je foto's op IG altijd erg mooi dus blijf er vooral mee doorgaan (ook als de 100 dagen voorbij zijn) :-) Lieve groet, Emilie

   Verwijderen

Dank voor je reactie!