donderdag 11 juni 2015

week 24 2015 - Speelgoedbank en hoe een moeilijke beslissing rust geeft

Goedemorgen,

Gisteren was een bewogen dag omdat ik een beslissing heb genomen, met pijn in mijn hart, maar wel eentje die voor mezelf beter was (stoppen bij een van mijn favoriete facebookgroepen). En toen ik die ook daadwerkelijk had uitgevoerd, merkte ik meteen al dat er meer rust in mijn hoofd was. Dus een juiste beslissing ;-)
Sowieso is kiezen voor je zelf áltijd de juiste beslissing.

Helaas was er toen ik thuiskwam geen gezellige post op de mat. Wel fijne verhalen over de sponsorloop. dochterlief liep 3 rondjes, zoonlief 4,5. Erg knap!

Na het eten (witlofschotel met aardappelpuree) hadden we tijd om een gedeelte van kinderspeelgoed door te kijken en beslissen wat er bewaard moest blijven en wat weg kon (naar de kringloop of echt weg). Ze hebben voldoende en zijn beiden slecht in beslissingen nemen wat ze willen houden of los kunnen laten. Maar uiteindelijk moeten de kinderen een legere kamer krijgen waar ze het prettig vinden om huiswerk te maken zonder afgeleid te worden door allerlei 'ruis'. Dat is voor kinderen met ADD en ADHD erg belangrijk. We hebben besproken dat er een deel van de boeken en playmobil naar de SpeelgoedBank kan, zodat andere kinderen er met plezier mee kunnen spelen. Dat vonden ze een mooi doel, dus dat gaan we regelen.

Inhoud van een lade die al een tijdlang in een vuilniszak stond te wachten op uitzoeken: Dit is natuurlijk niet allemaal 'ruis'  maar echt rustig word je er ook niet van....
We vonden een etui terug waar dochterlief erg blij mee was. Dus dat was de winst van deze actie. Alle poppenkleding en playmobil en lego is apart gehouden.

Donderdag 11 juni 2015
Omdat de beslissing en het berichtje plaatsen in de facebookgroep me toch wel zwaar is gevallen, heb ik slecht geslapen, maar was wel op tijd wakker om aan het werk te gaan ;-)
Gelukkig waren vanmorgen de meeste reacties begrijpend en dat maakte het toch wel weer een stuk lichter. De contacten die ik daar op heb gedaan zullen niet allemaal blijven bestaan, maar diegenen die ik beter heb leren kennen en een klik mee heb, die blijven een deel van mijn leven en dat vind ik erg fijn.

Vandaag heeft dochterlief haar topotoets, ze heeft hard geleerd dus het zal wel goedkomen. Ook horen een aantal tieners in onze omgeving of ze geslaagd zijn voor het examen, dus daar leef ik mee mee.

Ik wens iedereen een fijne donderdag!
xxx Emilie xxx


1 opmerking:

  1. Soms heel moeilijk om de juiste beslissingen te nemen, maar als je gelijk al rust ervaart, dan kan het niet missen... dan was het goed zo...
    Fijne dag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!