vrijdag 16 januari 2015

Tekenen, wandelen en schrijven

Donderdag was een beetje een rare dag, heel erg vroeg begonnen met werken. Om 7u was er nog maar 1 andere collega op de gang :-)
Ik was erg vroeg wakker (ik wou me natuurlijk niet verslapen...)  en heb nog zitten tekenen voor ik weg ging.
Zenuari promt "Negative space"
Toen ik thuiskwam heb ik nog even opgeruimd voor de kinderen uit school kwamen. Op het aanrecht lag een stapel verzamelde post en ander papier. Die heb ik doorgenomen, weggegooid wat kon, een rekening betaald en op persoon een stapeltje 'op te ruimen' gemaakt.

Toen met zoonlief naar zangles gegaan en daar een wandeling naar de brievenbus gemaakt en terug langs het water.
Deze speelplaats is helaas helemaal onder water gelopen door de vele regen van de afgelopen tijd. Je kon er zelfs niet komen, behalve met regenlaarzen, want ook de route ernaar toe was ondergelopen...


Langs de Herenstraat in Nieuwegein is het mooi lopen met prachtig uitzicht!

En natuurlijk dit prachtige uitzicht op de ondergaande zon. Heerlijk.
Terug thuis met aquarel een atc gemaakt voor een swap over de boekenserie DiscWorld van Terry Pratchett. Tot nu toe bestaan er 34 boeken in deze reeks. Het is mijn favoriete schrijver en serie. Ik heb bijna alle boeken (32) en ben begonnen met sparen begin jaren negentig tijdens mijn studie.
Sinds 2013 doe ik mee aan een atc serie via swapbot. Elke maand lezen we een boek uit de serie en maken daar een tekening op atc formaat over een scene of persoon uit het boek. Deze keer boek 15 "Men at Arms" en gaat over de Night Watch (politie) die een diefstal onderzoeken. Omdat het een fantasie wereld is, kan er in de Night Watch naast mensen, een trol, een dwerg en een weerwolf zitten...  De weerwolf is een hele mooie dame die elke volle maan dus in een wolfshond veranderd. In dit boek komt een klein zwerfhondje dat Gaspode heet voor, dat haar geweldig vindt en overal volgt :-) Ik heb een scene getekend dat Angua  als weerwolf met Gaspode op pad is om de dief op te sporen.
Angua en Gaspode
Omdat zoonlief bij een vriendje at en manlief aan het werk was, waren dochterlief en ik samen met het eten. Lekker pasta gemaakt, kaarsje aangestoken en samen gegeten. Daarna samen huiswerk gemaakt, want ze heeft vandaag een toets.
Zoonlief bij het vriendje opgehaald, de opdracht die vandaag ingeleverd moest worden was gelukkig af. Ze moesten een video opnemen over het onderwerp Nederlands Indië. Dat soort dingen hadden we niet vroeger hoor... En ze zijn me er toch handig in! Knap vind ik dat van de kinderen tegenwoordig. Och wat word ik oud - hahaha
Toen beide kids lagen te slapen heb ik post zitten schrijven en de tafel weer opgeruimd :-)

Wat is het toch fijn om met post bezig te zijn.

Fijne vrijdag!
xxx Emilie xxx

1 opmerking:

 1. Wat is er veel ondergelopen of blank komen te staan met al die regen hè? Hier kunnen de eendjes zwemmen op het grasveld van het plantsoen... En er liggen enorme plassen overal... En vandaag regent het gewoon weer alsof het al weken droog is geweest!
  Gaat goed hè, tussendoor steeds een opruimklusje meepakken...
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!