donderdag 9 oktober 2014

Buy Nothing New Challenge - week 1

Hmmm ik kreeg de eerste mail van deze challenge en dacht meteen oh jeee.... Het onderwerp is opruimen en opruimen is niet mijn sterkste kant. Buiten dat las ik het pas op 3 oktober, dus ik liep meteen al weer 'achter'.
Maar die paniek was snel voorbij, want wat bleek? Ik deed de uitdaging van deze eerste week al :-) Want ik ben degene die thuis het meeste opruimt ('t zijn ook vaak mijn spullen hoor :-))."Het idee van BuyNothingNewMonth is genieten van wat je vindt
Meedoen aan de Buy Nothing New-Challenge biedt je de kans een  maand lang te ontdekken wat je al hebt  en vooral: te genieten van  wat je vindt.
Dit begint veelal met opruimen. Een vervelend klusje voor velen, en  toch is de  opbrengst groot: Rust in  huis betekent vaak  ook rust in  het hoofd."Uit tientallen artikelen die we over opruimen lazen, haalden we de  volgende 3 grondregels:

 * Alles wat je na het opruimen bezit, is van waarde; omdat het  functioneel is, mooi is, of  omdat je er  simpelweg van houdt.
 * Elk item heeft een vaste plek.
 * Focus je op 1 gebied tegelijk en stel een tijdslimiet.

 Iedere dag tien minuten opruimen blijkt simpelweg haalbaarder dan  1 geplande grote schoonmaak"
We hebben allemaal een lade in de buffetkast en daarin leg ik de spulletjes die 'slingeren'.
De tien minuutjes per dag blijken te werken en heb ik weer in ere hersteld. Ineens is de koffietafel opgeruimd, ziet de keuken er weer toonbaar uit en is het randje van genoemde buffetkast een stuk gezelliger... nu de rest van het huis nog :-)
Niets nieuws kopen
Op het "niets nieuws kopen" vlak gaat het ook goed.
Al kwam de autopech waardoor we een nieuwe accu moesten laten installeren niet zo goed uit, maar dat was in November ook niet leuk geweest...


Afgelopen weekend was ik met mijn moeder uit, heel gezellig een dagje naar Deventer en daar kocht ik een antieke zilveren pauwenhanger tijdens de kunstbeurs in de Bergkerk. Mijn redenatie was dat dit overduidelijk een tweedehands aankoop is, dus dat mocht binnen deze challenge.....  :-) Hij komt uit de periode 1880 - 1920 is Art Nouveau en werd gemaakt door een kunstenaar in Groningen. Ben er helemaal blij mee, want ik hou van pauwen.


Ook ben ik bezig met een boekenruil met Mirjam van KazaMaria. Zij heeft een stapel die ze wil ruilen en ik ook. Dus... komen we binnenkort bij elkaar en spelen dan ruil-o-theek :-) Met de rest van de ruil-boeken maak ik de Boekspot in wijkhuis De Steeg in Nieuwegein blij.
Ik ben benieuwd naar de challenge voor de tweede week. Kom maar op!3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je weer meedoet.
  Vervelend van die accu, maar net wat je zegt: dat was in november ook vervelend geweest. En om een tweedehands accu te kopen....

  Opruimen blijft bij mij ook een doorlopend proces :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heeeeeeeeeel benieuwd naar jouw pauwenhanger! Foto? Niet naar de stempelwinkel geweest dus in Deventer? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bnt weer goed bezig. Ik lees het pas nu en loop dus nog meer achter als ik mee wil doen. Ik begin gewoon morgen en ga gewoon 30 dagen door. Dat van die 10 minuten lijkt me helemaal top.
  Je maakt ons wel nieuwsgierig naar jouw pauwenhanger.
  Veel plezier met de boekenruil.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!