dinsdag 1 april 2014

Kroonjaar vieren met een Kunst tentoonstelling


Zebra
Mijn moeder is vandaag jarig, ze is nu 70 jaar. Een mooi kroonjaar om extra te vieren. De familie had bedacht een kunsttentoonstelling voor haar te organiseren. Mijn moeder vond het een leuk plan, maar was het al lang aan het plannen - haha. Gelijkgestemden dus.

In Hilversum werd er een locatie gevonden, een constructie bedacht om alle werken op te hangen. Maar toen... er moest veel werk in bruikleen worden gevraagd van opdrachten die ze toch wel graag wilde laten zien.
Uiteindelijk hingen we zaterdagochtend heel vroeg 135 olieverfschilderijen, acryl schilderijen en potloodtekeningen op. Maar ook de geschiedenis kreeg een plekje. Mijn overgrootvader was schilder, net als mijn grootvader. 
Breiende boerin (Con Koenen)
Mijn moeder heeft het dus niet van een vreemde. "Net als jij", zei ze zaterdag lief tegen mij.
Ze genoot van de opening, de aandacht, de familie, vrienden en kennissen die kwamen. Zondag was de tweede dag en daarvoor waren haar leerlingen uitgenodigd, die haar verrasten met een A4 boek met herinneringen en wensen, maar ook met een weekendje weg naar Parijs.

Ik vond het een mooie gelegenheid om van dicht bij mee te maken, hoe mensen genieten van mijn moeders werk. Zoals jullie begrijpen ben ik heel erg trots op mijn moeder.

Op Facebook en Instagram meldde ik het al. En ook via mijn blog heb ik al eerder 'reclame' voor haar gemaakt. Haar website is www.jokekoenen.nl , daar kun je zien wat haar stijl betekent, Fijnschilderkunst.

Hieronder laat ik een impressie zien van de tentoonstelling en haar werk.

Ik ga zo gezellig op de koffie om ook op haar échte verjaardagsdag bij haar te zijn.
Een hele fijne dinsdag gewenst.
xxx Emilie xxx


Portretten
 
Schapen, Paard, Runderen
en een silverfox haas

Egels en Eekhoorns


Vogels

3 opmerkingen:

 1. Zo te zien zijn het prachtige kunstwerken! Echt knao als iemand sst zo fijntjes kan doen. Dikke duim voor je moeder! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd, en wat maakt jouw moeder mooie werken! Inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey ik zie daar een paar bekende koppies ;-)
  Het lijkt me geweldig dat je zo je werken in één ruimte hebt staan. Een nog gefeliciteerd met je moeder. Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!