dinsdag 26 november 2013

Op verzoek van mijn dochter...

Sinterklaas is een heerlijke tijd.
Vroeger thuis vierden we Sinterklaas al met de familie, maakten suprises toen we oud genoeg waren, mijn broer en ik.
Later vielen mijn oma en haar zus weg en vierden we het met mijn ouders en met de partners van mijn broer en mij erbij. We bleven suprises maken - zo leuk om te doen.
De afgelopen 10 jaar vierden we het met de kinderen erbij en nu de laatste niet meer geloven in de man op het witte paard, blijft de traditie gelukkig nog steeds intact. Surprises en de gedichten die gemaakt worden zijn vaak hilarisch. Het hele jaar wordt erin doorgenomen, alle rare feitjes, leuke dingen en uitglijders komen langs.

Het enige is dat voor 1 kind Sinterklaas altijd een beetje een vervelende tijd is vanwege het lekkers dat iedereen mag hebben en zij niet. Vandaar dit blogbericht.
Want dochterlief heeft Coeliakie (weten we sinds ze 4 is) en mag de kruidnootjes, pepernoten, taaitaai, gevuld speculaas, speculaaspoppen en ander lekkers niet. Natuurlijk is er glutenvrije vervanging te vinden, maar dat is zó kostbaar, dat kopen we niet altijd. En altijd bij vieringen van Sinterklaas (op school, werk en elders) nam ik zelf kruidnootjes mee en gaf dat stiekem aan een van de pieten om aan mijn dochter te geven. Dat vond zij heel normaal, er was altijd wel één piet die een zakje voor haar had....
Ondertussen weet ze dus dat dit niet altijd meer zo is....  En dat vind ik eigenlijk wel een beetje jammer. Dus we hebben een nieuwe traditie bedacht.

We bakken de kruidnootjes nu samen en ze neemt ze zelf mee naar de gelegenheden. Zo heeft zij ook wat lekkers en heeft de lol van het zelf bakken.
Op mijn etenvanemilie blog staat het recept wat we gebruiken. Het is een heel simpel recept en vrij vlot klaar. En als je gewoon zelfrijzend bakmeel gebruikt ipv glutenvrije, kan je ze ook maken.
glutenvrije kruidnootjes

Ze wilde dit graag met iedereen delen, omdat zij er zo van geniet.
Dus iedereen die nog nooit zelf kruidnootjes heeft gemaakt.... probeer het eens uit!
Veel bakplezier!

xxx Emilie

3 opmerkingen:

 1. Handig om het zo aan te pakken. Vervelend genoeg dat je dochter coeliakie heeft. Zo heeft ze tijdens het bakken voorpret en kan ze toch lekker meedoen tijdens het feest.

  Fijne Sinterklaastijd, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je staat er niet zo snel bij stil maar inderdaad is al dat lekkers niet voor iedereen geschikt. Wat lief om je recept te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dat goed opgelost! Normaal sta je er niet zo bij stil maar voor een kindje kan het zo ontzettend vervelend zijn! Gelukkig hadden de pietjes voor haar ook iets bij.
  Dankjewel voor het delen van het recept

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!