dinsdag 1 oktober 2013

Zin om mee te doen aan de Buy Nothing New Challenge in oktober?

Vorig jaar heb ik meegedaan aan de Buy Nothing New Challenge (elk jaar in oktober).
Dat is erg goed bevallen én gelukt. Het gaat erom dat je heel veel spullen in huis hebt die je niet (meer) gebruikt maar die voor iemand anders wel weer gebruikswaarde kan hebben. Daardoor deed ik mee aan ruilbijeenkomsten (en leerde nieuwe mensen kennen!), ruimde alle kamers op met 'andere ogen' want nu niet om het netjes te maken, maar vanuit het oogpunt of ik dingen bewaarde die ik op een andere manier kon gebruiken, of ergens anders. Zo niet, kon het mee naar een ruilbijeenkomst, binnen de vriendenkring weggegeven, naar de Kledingbank of de Kringloopwinkel.

Het is vandaag 1 oktober, ik doe dit jaar weer mee én ik heb er zin in.
We hebben als familie geprobeerd ook september niets nieuws te kopen en dat is aardig gelukt. Al waren er een aantal noodzakelijke aankopen, zoals nieuwe kinderschoenen en een uitlaat voor de motor :-)
Het gaat ook om spullen die je 'in het vooruit' hebt gekocht maar nog niet mee bent begonnen. Ik heb bijvoorbeeld nog een aantal haak- en breiprojecten liggen, die ik eerst ga doen, voordat ik weer iets nieuws ga kopen.
En dit was de afgelopen maand ook een eye opener voor de kinderen, want het bleek dat ze eigenlijk best nog wel konden kleuren in een 'oud' kleur/vakantieboek. Dus in september zijn er geen nieuwe tijdschriften, kleurboeken etc. gekocht. Wel stiften, want die waren op. En zonder stiften... tja :-)
Het is ook wel eens goed, om je kamers door te gaan en te inventariseren wat je eigenlijk allemaal bewaard en hebt. Ik ben vorig jaar hele leuke dingen tegen gekomen, waarvan ik eigenlijk niet meer wist dat ik ze (ooit) had gekocht. Een cursus Olieverfschilderen bijvoorbeeld. Daardoor ben ik gaan nadenken over meer creatief zijn én dat heb ik ook gedaan, gelukkig!

Dus
 als je denkt: "Daar wil ik mee over weten en misschien aan mee doen."
Klik dan op de link.
http://www.buynothingnew.nl/doe-ook-mee/

Ik ben benieuwd naar je ervaringen en zal er zelf ook eens per week over schrijven.

Fijne dinsdag! xx Emilie

Volgens mij heb ik voorlopig voldoende
kralen om kettingen mee te maken...
Wie wil er een ketting?5 opmerkingen:

 1. Wat goed dat je daar aan mee doet. Ik ben bang dat ik dat niet ga redden, Maar ik ga er eens over denken en in elk geval heel goed nadenken bij wat ik koop. Enne die kralen ik wordt er bijna hebberig van zoveel moois. Jij kunt voorlopig nog vooruit om kettingen en armbanden te maken. Ik ben gek op kettingen en armbanden maar zelf maken dat is niet mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw zeker nog een boel kralen. Ik ga eens lezen op de site. Ik snap helemaal wat je bedoelt soms kom ik in ene dingen tegen waarvan ik het bestaan niet eens meer wist haha. Ennuh voor een ketting ben ik altijd in gek op mooie kettingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee en goed initiatief. Ik ga er zeker over nadenken. Al zou ik het alleen maar voor mijzelf doen. Ik heb genoeg UFO's in mijn kast liggen. Wordt wellicht vervolgd.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook al eens gehoord van dit soort projecten en gedacht: daar moet ik eigenlijk aan meedoen... Maar ja dan kom je weer zoiets tegen als dat Fenna-garen van de Wibra en ga ik toch weer overstag! :s Ik ben al wel een beetje aan het kijken in huis naar wat weg kan, want dat slibt zo langzamerhand ook dicht. Vorige week nog 4 dozen naar de rommelmarkt gebracht, maar kwam ook weer met 1,5 doos terug... Nou ja, ik ga het maar gewoon verder proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed! En knap, ik val nu al af, heb net de nieuwe Flow agenda besteld, haha! Ben benieuwd naar je wekelijkse post hierover. En die kralen... ik heb er zelf ook bergen van, doe er veel te weinig mee... dat zet de mens weer aan het denken! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!