donderdag 24 oktober 2013

Pencil Thursday - schrijven brengt geluk!

Ik ging meedoen met Pencil Thursday om mijn handschrift te oefenen...
Nou dat is gelukt, ik hou van schrijven en ben steeds meer handgeschreven gaan doen.


En ik schrijf meer dan ooit... via brieven aan penvrienden, ansichtkaarten via postcrossing, kattenbelletjes aan de kinderen.
En ook heel veel in het Engels en Duits. Dat is leuk om te doen en zo hou ik die talen bij.

Buiten het oefenen van mijn handschrift, leer ik hierdoor ook hele leuke, lieve en aardige mensen kennen. Ik kan het iedereen aanbevelen. Dus pak op die pen en schrijf je moeder, vader, broer, zus, vriend of vriendin een gezellig kaartje. Mensen worden zó vrolijk van post, dat wil je toch delen?

Wat voor soort post verstuur jij? Stuur je een kaartje met verjaardagen en leuke gebeurtenissen?

Je kunt ook post versturen via www.postcrossing, of www.tantejanniespostfabriek.nl, bij de meeste wellicht al bekend.
Maar ook via www.postvriend.nl. Bij dit laatste project stuur je een kaartje of word je penvriend van iemand die aan huis is gekluisterd  door ziekte of door eenzaamheid buiten de maatschappij lijkt te staan. Vind ik een mooi initiatief om dan via een kaartje een beetje liefde en vrolijkheid in dat huis te brengen. Hierdoor ontstaan ook weer mooie vriendschappen, waardoor de eenzaamheid wordt verminderd. Een ziekte kan ik met post niet oplossen natuurlijk, maar wel met verhalen en leuke kadootjes een beetje vrolijkheid geven.

Geniet van deze mooie donderdag!

xxx Emilie


4 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens! Gisteren kreeg ik onverwacht een kaart van jou. Vroeger schreef ik heel vaak kaarten en stuurde brieven, de spanning die dat bracht en het plezier kwam weer helemaal boven. Super bedankt voor je kaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een tijd was ik druk met kaarten bezig. Maken, versturen, krijgen enz. Nu is het op postgebied even rustig.
  Ik merk dat ik minder verstuur aan mijn portemonnee.

  Veel plezier met al jouw postactiviteiten, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij schiet de Pencil Thursday er nogal eens bij in... Komt wel weer. Ik ben wel een echte kaartjes stuurder, zoals met verjaardagen enzo. Veel leuker dan digitaal. Postcrossing kende ik al, die andere twee niet. Vooral die laatste is een mooi initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stuur vaak kaarten gewoon omdat ik het leuk vind om een kaart te sturen, natuurlijk ook met verjaardagen, maar ik interne agenda is niet meer zo goed waardoor ik het regelmatig vergeet. Dus vind ik het leuk om gewoon een kaart te sturen omdat ik daar zin in heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!