donderdag 3 oktober 2013

liebster award...

Wauw, kreeg ik toch zomaar de Liebster Award via Conny van byonny.blogspot.com. Wat lief, ik voel me vereerd. Een aantal vragen waren heel snel ingevuld, maar over een paar moest ik toch echt even dubben... 

Mijn antwoorden op haar vragen zijn:
1. Wat doe je in het dagelijks leven ( behalve bloggen)
Ik werk bij een adviesbureau in Utrecht op de IT afdeling als applicatie beheerder.
2. Welke plek zou je graag eens willen bezoeken?
Ik zou graag Instanbul in het echt zien
3. Wie of wat is je grootste inspiratie? 
Mijn grootste inspiratie is mijn moeder. Ik ben heel blij dat ze het heeft aangedurfd weer te gaan schilderen na haar pensioen en nu zelfs lesgeeft in Fijnschilderkunst. Ik ga zaterdag een workshop bij haar volgen. Daar komt een blog over met meer uitleg en natuurlijk het te schilderen voorbeeld, een super mooie uil.
4. Waarom ben je een weblog gestart?
Ik ben gestart met bloggen over opruimen, om een stok achter de deur te hebben bij dat 365 project. Ik heb het volgehouden om 223 dagen achter elkaar elke dag een stukje van mijn huis op te ruimen, orde in de chaos brengen zeg maar. Op dag 223 ben ik gestopt, want ik had mn hele huis onder handen gehad. Daarnaast ontdekte ik in die periode dat ik heel blij wordt van creatief bezig zijn. Dat was ik vroeger (voor mijn carriere en de kinderen) ook al. Maar dat heb ik het afgelopen jaar herontdekt. Toen ben ik AtelierEem als blog gestart. 
5. Wat is je grootste trots in je leven?
mijn kinderen.
6. Waarvan geniet jij het meest?
Creatief bezig zijn en dat overdragen aan de volgende generatie. Eigenlijk net als mijn moeder heeft gedaan. Alleen wilde ik niet wachten tot mijn pensioen zoals zij heeft gedaan. Dat heeft ze ook vaak tegen me gezegd, er niet mee te wachten. Maar ja, dat moest ik natuurlijk eerst zelf nog aanvaarden, die tijd voor mezelf te nemen... De kinderen vinden het heerlijk om samen bezig te zijn voor bijvoorbeeld het 1hartperWeek project. 
7. Is er iets wat je al heel lang wil doen maar er nog altijd niet van is gekomen? 
Nee, niet meer nu ik weer ben gaan schilderen en tekenen
8. Waarvoor kunnen ze jou ´s nachts wakker maken?
Brand en kindernachtmerries. Maar als het even kan slaap ik liever gwoon door (heb  anders een dijk van een ochtendhumeur  ;-)
9. Op welk zelfgemaakt item ben je het meest trots?
moeilijke vraag, want ik ben trots op mn vilten egel-speldenkussen, mijn eerste échte gelukte grannysquare, de vilten slofjes en de zomerjurk voor Tessa, de theepot ketting voor o.a. Conny, mijn eerste artjournal pagina, ... maar na een nachtje slapen ben ik het meeste trots op de tekening van een flamingo. Helemaal na het compliment van mijn moeder daarover, al had ze wel nog een opmerking over schaduwgebruik, ze blijft een lerares  natuurlijk:-)
10. Wat vind jij echt onwijs irritant?
Mensen in het OV die mij van hun hele leven luidkeels laten meegenieten...
11. Wat zijn jouw plannen voor morgen?
Genieten van nog 1 avondje met man en oudste dochter, want die gaan vrijdag een week samen naar NewYork!
 
En dan mag ik nu 11 blogs nomineren. Jeetje wat moeilijk, want ik vind veel blogs de moeite waard om in het zonnetje te zetten. Maar, in de hoop dat niemand zich gepasseerd voelt, ik hoop dat de dames van de volgende blogs mijn nominatie willen aanvaarden.
 
1. Blauw Ruitje
2. De Sierkip
3. Fotootje vandaag
4. Cheries Crochet
5. 365dagenmeerofminder 
6. E Strea Chikitu
7. Hoekiedoet
8. Dingen die fijn zijn
9. 't Bezige Bijtje
10. Hand Have A Nice Day
11. Emilana

Mijn vragen aan jullie zijn:
1. Wat doe je in het dagelijks leven ( behalve bloggen)
2. Welke stad zou je graag eens willen bezoeken?
3. Wie of wat is je grootste inspiratie? 
4. Waarom ben je een weblog gestart?

5. Wat is je grootste trots in je leven?

6. Wanneer geniet jij het meest?

7. Is er iets wat je al heel lang wil doen maar er nog altijd niet van is gekomen?
8. Heb je een (of meer) beste vriendin?

9. Op welk zelfgemaakt item ben je het meest trots?

10. Wat vind jij echt onwijs irritant?
11. Als je kon toveren, welke wens zou je dan uit laten komen?

12. Wat zijn jouw plannen voor morgen?

Liefs Emilie
4 opmerkingen:

 1. Het is je gegund hoor!
  Leuk je antwoorden te lezen en dat je je moeder noemt als inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Emilie, Dank je wel! Leuk dat je aan mij denkt. Eerlijk gezegd ben jij nu de derde persoon in twee weken tijd die mij deze award gunt, ik geloof dat ik er inmiddels toch wel een beetje van ga blozen. Zie hier: http://fotootjevandaag.wordpress.com/2013/09/29/fotootje-vandaag-in-20-vragen/

  Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Graag gedaan meid. Leuk hier mijn vragen te lezen X

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!