dinsdag 22 oktober 2013

Buy Nothing New Month - week 3

De Buy Nothing New Month loopt ten einde, nog 1 week.
Afgelopen week was best lastig, maar we hebben het weer gered....

Je zou het niet denken door mijn maandag-berichten over de brievenbus die kleppert, maar gelukkig doe ik nog meer dan alleen maar post ontvangen en verzenden.
Daarnaast werk ik 4,5 dag, heb ik een huishouden, brei (laag pitje), haak, maak ik sieraden, bedenk ik elke week een hart met de middelen die ik in huis heb, lees, origami, teken en schilder ik.
Ook doe ik leuke dingen met man en kinderen of alleen met de kinderen, al naar gelang hoe het uitkomt. De kosten die met uitjes gemoeid zijn, mogen in deze maand en het is inderdaad leuker om een ervaring op te doen, dan er materieel beter van te worden.
Ik moet eerlijk bekennen dat we voor het eerst in maanden niet rood staan terwijl het salaris nog gestort moet worden. Dus dat is een hele welkome bij-invloed van deze maand. En het geeft te denken...

Ook deze maand heb ik met vanalles in m'n handen gestaan, in webwinkels gezocht naar producten, via vriendinnen naar kortingen en leuke aanbiedingen gekeken. En heb het niet gedaan! Voor alles kon ik namelijk een oplossing bedenken die ik gewoon in huis had. In de loop van dit jaar heb ik vanalles mijn huis binnen gekregen, van postpapier tot wol, van vormenpons tot naaidoos. En ik heb mezelf nu de volgende tip meegegen voor de rest van dit jaar:
Tip: Eerst gebruiken wat ik heb, of zelf maken.
Dat vinden de ontvangers overigens vaak leuker...

Maar de kosten van post versturen zijn toch wel aanzienlijk. Ik heb afgelopen week voor 15 euro aan buiteland-postzegels gekocht (ze zijn nog niet op).
Tip: Tot ik erachter kwam dat je ook gewoon de 1-postzegels kunt gebruiken voor het buitenland.
Ik heb namelijk ooit in een grijs verleden een doosje van 200 postzegels gekocht... Die zijn nog lang niet op en nog steeds geldig. En toen ik ze kocht was de prijs nog niet zo hoog als nu voor een NL postzegel - HA.
Dus nu heb ik wat meer lucht in mijn postverstuur bezigheden. Want het is zó leuk om post te versturen naar Taiwan, Hong Kong, China, een swap met iemand uit Australië of een ATC te ruilen met iemand in Engeland of de USA. Zo oefen ik mijn handschrift en mijn buitenlandse talen, leer andere culturen en gebruiken kennen, je krijgt allerlei prachtige postzegels én het zorgt voor een gezellige brievenbus, want er komt altijd wel wát binnen. Overigens nog een tip: De NL guldenzegels zijn nog tot 1 november 2013 geldig.

De uitgaven van afgelopen week zijn sokken en maillots, ze waren er wéér uitgegroeid en niets is zo vervelend als te kleine sokken! Kosten 50 euro, ze kunnen weer even vooruit. En weer een kinderhorloge 6 euro - die nu alweer stuk is ZUCHT heeft iemand daar een tip voor?

Ik ben 1 keer gezwicht en heb een bestelling gedaan bij Amazon - Garfield ansichtkaarten boekje: 13 euro. Daar was ik al héél lang naar op zoek en nu kwam er eentje beschikbaar...
En in het kader van de ervaringen heb ik een ticket voor manlief gekocht om naar een concert van zijn gitaar-idool te gaan in november: 35 euro.

Afgelopen week kreeg ik het bedrag voor het boek dat ik voor Sinterklaas in het vooruit had gekocht, van een andere Sint weer terug: + 15 euro.

Overigens, door de vermindering van mijn werkuren per 1 januari as,  ben ik 'gedwongen' om na te denken over kinderopvang, besproken met manlief en besloten om per 1 januari 1 dag minder opvang te nemen. Dit gaat een hoop geld schelen per maand!

Conclusie: dit was een goede week!

Hoe ging het bij jullie?

3 opmerkingen:

 1. Zo wat ben jij goed bezigen wat een positieve neveneffecten.
  Door jij berichten denk ik aan jou en jouw geldaanpak, als ik iets in mijn handen heb om te kopen. Bijzonder neveneffect van jouw Buy nothing new month.

  Volhouden zo.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een goede week dus. Goed hoor. Volgens mij had ik deze week ook wel mee kunnen doen, want ik heb niet eens tijd gehad om naar de winkels te gaan. Manlief heeft zelf boodschappen gedaan (ook al is dat niet altijd even goed want dan koopt hij dingen die we niet nodig hebben maar goed)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Emilie,
  Wat ben je toch een bezige bij, als ik dat zo lees. Ik zou bijna denken dat je nieteens tijd over houdt om iets aan te schaffen...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!