dinsdag 8 oktober 2013

Buy Nothing New Maand - week 1

De Buy Nothing New maand ging op 1 oktober van start. Levensmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten staan hier los van. Het gaat om 'nieuwe' dingen en of je die niet op een andere manier kunt verkrijgen, bijvoorbeeld door hergebruik of ruilen met anderen.

Dus ik heb afgelopen week heel erg mijn best gedaan om niet in het winkelcentrum te eindigen en dat is grotendeels gelukt....

Alleen op woensdag was ik daar door muziekles van zoonlief. Kwam mooi uit, want ik had Wereld-postzegels nodig (10 euro betaald met VVV bon).
En omdat het kinderboekenweek is, gingen we de boekenwinkel in en daar kocht ik een Sinterklaascadeautje in het vooruit, zo kregen we meteen het kinderboekenweek geschenk!! (15 euro betaald met VVV-bon). En het cadeautje is écht de kast in tot 5 december, daar keken de kinderen wel van op. Want normaal gesproken zou dit dan thuis toch uitgepakt zijn... maar nee, mamma was sterk!
En voor de Amerika-reis van manlief kocht ik een USA-stekker (10 euro gepind), zodat hij zijn telefoon kon opladen om mij te kunnen bellen - heeft hij ook al gedaan en het is een superreis!

Zaterdag werd er geshopt voor herfstlaarzen voor Tessa (100 euro gepind).
En Rick had een nieuw horloge nodig, deze keer niet zo veel geld aan uit gegeven, gezien het feit dat kinderen 'blijkbaar' altijd vanalles kwijtraken. (5 euro gepind en 1 euro met een Bart Sm.it-bon kunnen betalen). Helaas was de VVV bon van 10 euro te groot, dan had het horloge 10 euro gekost, want "we mogen geen cash geld retour geven, mevrouw" tsss, stelletje bureacraten :-)

Zondag zochten we een liedje op iT.unes wat de kinderen nodig hebben voor een opdracht op school en toen zag Tessa dat dit van de nieuwe Kinderen voor Kinderen cd was... Tja, om nou 4 liedjes te kopen, dan maar de hele cd (mijn voorstel trouwens). Er staat nu 9 euro minder op het iT.unes tegoed :-)

Om heel eerlijk te zijn heb ik afgelopen week met tijdschriften, boeken, ansichtkaarten, knutseldingen en andere 'extra' zaken in mijn handen gestaan én heb ze toen weer teruggelegd...! Allemaal niet nodig...
En om aankopen uit te sparen heb ik mijn eigen enveloppen gemaakt en een aantal bestaande enveloppen omgetoverd tot gezellige enveloppen. We hebben 'uit de voorraadkast' gegeten om geen onnodige boodschappen te hoeven doen. Want hoeveel potjes doperwten heeft een mens nodig als voorraad..?

Dus wat heb ik, buiten de dagelijkse boodschappen, aan extra zaken uitgegeven?
114 euro cash
1 euro BartSm.it bon
25 euro aan VVV bonnen
9 euro iT.unes tegoed
Dit is in totaal: 149 euro

Die laarzen en horloge waren een beetje jammer in deze eerste week, maar om haar nou de hele maand oktober nog op slippers te laten lopen en hem zonder besef van tijd...?

Komende week gaan we opnieuw de uitdaging aan, ga ik kijken of ik bloemen, frambozen en vijgen uit eigen tuin kan gebruiken, ga ik de kleding van de kinderen uitzoeken en bekijken of dit via marktplaats verkocht kan worden, gaan de kinderen boeken ruilen op school (alles wat niet geruild kan worden gaat naar de Spullenhulp, dat ruimt heerlijk op thuis) en zien wat we nog meer kunnen bedenken om onze spullen te gebruiken, recycleren of cadeau doen aan anderen.

Maar genoeg over mij en mijn week, ik ben heel erg benieuwd: "Hoe is het jullie vergaan?"

2 opmerkingen:

  1. Wat knap dat je spullen terug hebt gelegd. En dat je zelf enveloppen bent gaan maken!
    Het daagt je uit om na te denken of je iets in huis hebt wat je er voor kunt gebruiken ipv nieuw te kopen.
    Op naar week 2!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je spullen terug legt! Knap!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!