dinsdag 27 augustus 2013

Maak jij een Art Journal?

Vandaag een vraag...
Wie van jullie doet iets met het fenomeen: Art Journal?
Dit is een dagboek met creatieve uitingen (bijv. collage, tekeningen) over wat je zelf meemaakt, quotes, jaargetijde, kinderen, etc.

Dit is het voorbeeld dat op
de swap-bot website staat
Via www.swap-bot.com (super leuke website!!!) heb ik me net ingeschreven voor de "Quote Art Journal page" Swap.
Je maakt dan één pagina (A4) voor in iemand anders zijn Art Journal. Nou heb ik nog niet echt een art journal, ik noem het gewoon mijn schetsboek... maar eigenlijk is dat wat ze bedoelen met een Art Journal.

En voor de "Trace Your Own Hand" swap, waarbij je je hand-omtrek met kunst 'invult'. Dat lijkt me erg gaaf om te doen!

Deze swaps zijn een beetje om te oefenen voor mij. Want...
Ik heb me ook ingeschreven voor de Art Journal swap - daar ga ik dus een nieuw Journal voor starten (20 lege pagina's) met mijn info (wie/wat/waar) en maak ik de 1e twee pagina's met mijn eigen 'art'. Ik moet daar nog eens over nadenken, want wat wil ik daar dan in...? Ik zat te denken aan pagina's geïnspireerd op mijn eigen kunst-helden, zoals Mondriaan, Gaudí, Hundertwasser, Esscher, pointillisme
inspiratie gevonden via Pinterest

Wie van jullie is hier mee bezig? Ben zo benieuwd naar jullie creaties en inspiratie!


En als iemand met mij art journal pagina's wil swappen hoor ik dat natuurlijk ook zeer graag!


7 opmerkingen:

 1. uh, heb er al veel over gelezen, lijkt me erg leuk om te doen. Maar ik ga geen verplichtingen meer aan, want dat lukt me niet meer helaas. Geniet wel van jouw creaties xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het lijkt me erg inspirerend om er zelf een te starten....swappen is nog veel te vroeg....maar het klinkt wel erg leuk.....eens kijken of ik meer kan vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk! Ik zie wel steeds art journals voorbij komen en het lijkt me super gaaf als het lukt om vol te houden, alleen ben ik nooit zo trouw in dat soort dingen... Ik moet zeggen dat jij me met dit bericht wel weer geïnspireerd hebt. Misschien toch eens oppakken?! Zo gauw ik toe ben aan een swap, hoor je van me ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Emilie,
  Nee, Art Journal hou ik niet bij, maar wat ik wel al sinds 2001 doe, is een plakboek bijhouden (inmiddels al 5 vol) met daarin toegangskaartjes voor shows, foldertjes van vakanties, kaarten die ik van familie en kennissen van hun vakantieadressen krijg, geboortekaartjes etc... De ontvangen kaarten plak ik in, nadat ik een copy heb gemaakt van de geschreven kant. Die plak ik er dan naast. Zo heb ik ook een soort van dagboek van alles wat we meemaken. Ik vind het heel leuk om deze zo nu en dan weer eens door te lezen...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw dat ziet er wel mooi uit, heb er wel eens wat van gezien maar nooit gemaakt. Ik ga eens een kijkje op de webpagina nemen ;-)
  Die onderste foto, super! dat is nog eens een vrolijke wand!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt erg leuk. Ga ook eens een kijkje nemen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een inspiratie weer. Neeee ik begin er niet aan hahaha. Ik heb even genoeg leuke andere dingen. Ben wel benieuwd naar jou creatieve dingen X

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!