dinsdag 20 augustus 2013

Katten Kadootjes

Ik ben héél blij met onze katten Bink en Suzy, maar de kadootjes die ze mee nemen hoeven voor mij eigenlijk niet. Van een kikker, pad, bij, hommel en libelle waren ze overgegaan naar merel vangen. Dat is (helaas) gelukt en die kadootjes eindigen in de tuin onder tafel. 
Voor we buiten gaan zitten check ik dus altijd  of er wat ligt...

Maar nu zijn ze échte jagers geworden want ze vangen: muizen... 
Heel knap natuurlijk. Alleen nemen ze ze mee naar binnen... 
Vind ik niet zo leuk, want ze maken ze niet dood... 

Dus er woonde voor we op vakantie gingen een muis in ons keukenkastje. Daar kon hij in omdat er een buis door loopt waardoor er een gat in zit. 
Dat heeft manlief dicht gemaakt voor we weggingen. 

Vanmorgen liep ik de keuken in en dacht "wat hoor ik toch..?"
Schoof een krat papier weg en zag een muisje wegschieten die wanhopig had zitten knagen aan de nieuwe planken die het gat afsluiten....

Fijn weer een muis in huis. Nu moet ik ook in de keuken eerst kijken waar ik mn voeten neerzet...!

En de katten? Die bewaken de uitgang...


7 opmerkingen:

 1. Ach, dat arme muisje.... kan je hem niet vangen en buiten zetten? Doen wij hier ook namelijk.
  Onze kat is ook een jager, maar hij maakt wel alles dood én eet het tot het laatste stukje op. Dus dan kan ik er vrede mee hebben, omdat er niks verspild word. Maar doden voor de leuk, daar word ik niet vrolijk van...
  Tja, het blijven nu eenmaal katten he? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha! Oh oh die katten!
  De poes van vrienden van mij is bedreven geraakt in het vangen van mollen. Ze maakt ze vaak dood, maar laatst schrok mijn vriendin zich wezenloos toen ze uit het toilet kwam: er scharrelde een levende mol rond in de gang!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo heeft iedere poes zijn eigen bijzonderheden. Je hoeft je in ieder geval niet met hen en hun vangst te vervelen. Hopelijk ben je wel weer snel van de muis verlost.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, heel fijn. Herkenbaar die van ons neemt het liefst alles mee naar binnen. Gelukkig heeft ze het deze zomer vooral bij libelles gelaten. Succes met het vangen van de muis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh jee, dat is niet leuk als je ongewenste beestjes in huis krijgt... Ik moet wel erg lachen om je foto's van de katten die de uitgang bewaken, hahaha! Ik hoop dat je snel van de muis verlost bent, die wil ik toch ook niet in m'n keukenkastje... Gelukkig is onze kat niet zo'n enorme jager, hij heeft wel eens een molletje gevangen (en gedood) maar verder kan ik me niet veel herinneren. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja katten en muizen....
  Ik ga me voorstellen dat je het niet zo lekker vind, dat vind ik ook. Bah. Maar ja het is de natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ieuw, dat zouden geen cadeautjes voor mij zijn. Wij hebben ook katten gehad maar dat waren echte binnenkatten. De eerste jaren 4 hoog kon hetook niet anders. Daarna zijn ze dat gebleven

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!