donderdag 6 juni 2013

Pencil Thursday - mooi en slim!
Beetje wiebelig handschrift...

Er staat:

Op een blog vertelde iemand over hoe 1 opmerking impact had gehad op haar verdere leven. Nu was ze daar overheen.

Ik heb dat ook gehad.

Op mn werk zei de manager over mij en mn collega, ik heb een knappe en een slimme. Ik was 't laatste.
Dit heeft - zie ik achteraf - impact gehad, want ik vond mezelf al niet knap, dat commentaar hielp zeker niet. Achteraf bleek - jaren later - dat het vooral een sneer naar haar was, want ik werk hier nog steeds, zij het op een andere afdeling. Zij niet meer.
Dit alles speelde zo'n 11 jaar geleden. Ondertussen ben ik getrouwd, moeder geworden en weet ik dat ik niet lelijk ben, maar gewoon mooi én slim!

xxx Eem

Moraal:
Als je slecht bent in het ontvangen van (écht horen van) complimenten, kan dit je leven negatief beïnvloeden. Helemaal als degene die het compliment geeft, dat niet zo handig doet zodat het als negatief over komt.
Ik heb twee jaar geleden een training gedaan over Effectief beïnvloeden. Daarbij moesten we binnen de groep elkaar complimenten geven. Nou ben ik zelf scheutig met complimenten dus dat vond ik niet moeilijk, maar verwachtte weinig van de complimenten die mijn kant op zouden moeten komen.
Het heeft me zeer verbaasd te lezen dat men mij zo aardig, behulpzaam, geduldig, luisterend oor, mooie verschijning en wat niet al vond.
Toen ben ik gaan nadenken over mijn zelfbeeld en heb ik dit, schoorvoetend, steeds een beetje kunnen aanpassen naar hoe ik nu over mijzelf denk: Mooi én slim!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Emilie,

  Dit herken ik wel. Ben zelf nog geen 30 en heb soms veel moeite om een compliment te aanvaarden. Gelukkig heb ik veel mensen om me heen die me accepteren zoalsik ben. Ik heb altijd een negatief zelfbeeld gehad. De laatste jaren is dit redelijk positief geworden door mijn kerel, familie en hulp. Maar door een sneer of een opmerking kan ik weer heel snel negatief zijn.

  Dus je verhaal is heel herkenbaar.
  En het is inderdaad mogelijk om met een zin iemands leven te veranderen.

  Liefs cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ojee, helemaal vergeten! stomme examens! ik schrijf anders wel genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja gelukkig hou ik dat wel vol, want deze vergeet ik altijd! :) & het was niet mijn verjaardag maar die van van mijn (stief)mama dikke zoen! <3

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!