maandag 27 mei 2013

Granny squares leren via internet of boek?

Ik ben nu sinds februari bezig met haken en heb helemaal in het begin een poging tot een granny square gedaan, maar wist toen helemaal nog niet wat stokjes, dubbelstokjes etc waren... dus die poging is gruwelijk mislukt (geen foto hihi).

Nu ik al wat langer bezig ben en ook in staat ben om patronen te 'lezen' gaat het een stuk beter met de granny's (en andere haakpatronen).
Ik heb zelf het boek "75 bloemblokken om te haken" van Betty Barnden gekocht. Super leuk en er staan echt prachtige patronen in.

Maar... ik wil toch ook de 'normale' granny square kúnnen haken. Nu heb ik er eentje voor een Vriendschapsdeken gemaakt van katoen in verschillende kleuren en die is prima gelukt met de uitleg van haar, daar staan ook nog andere leuke patronen. En haar blog is geweldig.

Maar ik vroeg me af of jullie een boek hebben over Granny Squares en welke dan..? Of haken jullie ook via patronen op het internet?
Want ik kwam een aantal boeken tegen... heeft iemand een van deze boeken en zo ja, hoe bevallen die?


6 opmerkingen:

 1. Het eerste boek heb ik ook, ik heb best veel boeken, maar net zo makkelijk haak ik van internet, door al die leuke blogs kom je nl zoveel moois tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn veel leuke boeken maar ook het net is veel te vinden. Voordeel van het net is dat het vaak gratis te downloaden is. Maar ik ben gek op boeken dus ook daar heb ik er een aantal van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerlijk gezegd heb ik alleen nog maar de basisgranny gedaan en die had ik v internet. Heb al wel eens verlekkerd naar boeken staan kijken. . .:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het boek 'Granny squares haken' (http://www.bol.com/nl/p/granny-squares-haken/1001004011542510/ en het boek 'Granny squares anders'. Beide boeken heb ik pas gekocht nadat ik de basis granny square kon haken. Als je de basis kent, kun je eindelijk variëren. Als je echt een boek wil, zou ik het boek nemen dat ik als eerste genoemd heb! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ligt het boek Granny squares haken (maak het met oma's vierkantjes ) een keertje wat uit gemaakt ...
  Heel veel vindt ik toch via internet.
  Mocht je het boekje leuk vinden laat het mij even weten en komt jou kant op. (zonde dat het hier maar ligt )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook het boek van de oma's vierkantjes... ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!