dinsdag 16 april 2013

Something Beautifull on Tuesday: Greeting Neighbours

In mijn wijk kan het allemaal wat vriendelijker, aardiger,
willen we weer meer sociale controle (niet te veel natuurlijk...)
en daar zijn een aantal dingen voor bedacht.
Meer speeltuintjes voor de kinderen,
een actief wijknetwerk (ben ik voorzitter van) 
dat kleine en grote evenementen organiseert,
zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Maar ook het BuurtRegelBordjes - project:
De 'regels' zijn door de bewoners zelf bedacht en ingestuurd,
waarna ze door de gemeente op buurtbordjes zijn gezet.
Niet dwingend, maar als soort geheugensteun.
Een van de bordjes hangt bij het centrale plein.
 
 
En het werkt.
Ik kom nog steeds niet op de koffie bij mijn buren,
maar we groeten of zwaaien naar elkaar,
maken een babbeltje als we elkaar tegenkomen,
we nemen pakjes voor elkaar aan
en zorgen voor elkaars tuin en/of huisdieren tijdens de vakantie...

Ken jij je buren en groeten jullie elkaar?
 

6 opmerkingen:

 1. Hier ben ik meestal degene die groet en áls ik geluk heb dan krijg ik een groet terug. De meeste mensen kijken verschrikt op, tsss maar ik houd stug vol haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik woon in een trappenhuis met 8 appartementen en als ik iemand tegenkom dan groeten we zeker. Enkele mensen maak ik een enkele keer een praatje mee en sommigen van ons zien elkaar eenmaal per jaar tijdens de vergadering van de vereniging van eigenaren.

  Als hondeneigenaar ken ik ook veel andere hondeneigenaren van het voorbijgaan of samen oplopen/kletsen. Dat is ook leuk!

  Groet,
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed initiatief en ja ik ken mijn buren en doe ook dingen voor ze ,leuk hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben opgegroeid in het zelfde dorp als waar ik nu woon en vroeg was het zeker meer ons kent ons. Toen kende ik eigenlijk wel bijna iedereen die in het dorp woonde. NU.... nu ken ik nog wel mensen, maar een hele boel ook niet. Ik ben niet veranderd, want ik groet nog steeds iedereen, zoals ik dat vroeger ook deed, maar andere plaatsgenoten vinden dat toch wel raar. Waarom zal ik een vreemde groeten, nou misschien zijn ze straks dan geen vreemde meer ;-) Met de buren heb ik niet heel goed contact, maar we groeten elkaar altijd (heeft wel even geduurd bij ze maar goed) en als ze met een pakje aan de deur komen nemen we het ook voor elkaar aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoot ik ken mijn buren en ook de overburen het hele blok en aan dees kant mijn blok en t blok erlangs ook. Ook weet ik wie er op ee kop van de aangrenzende straat wonen. Wie achter me wonen.

  Ken van de jonge stellen in de straat ook de meeste ouders wel. Weet hoe de kinderen heten en weet wie waar werkt en zelfs nig wanneer wie ongeveer jarig is.

  Groeten en een babbeltje us een kleine moeite. Net zoals elkaar helpen. En ja woon in een stad maar wel 1 met een eorps karakter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kleine aanvulling. Wij komen beide hier niet vandaan maar uit een heel ander deel van nl. Zelf wel op een ons kent ons dorp geboren en getogen, , maar manlief komt uit een stad. Wel is het hier heel normaal om een dergelijk contact met je omgeving te hebben.

   Nieuwe mensen worde ook gewoon hartelijk welkom gehete door de meeste. Bloemetje erbij of gewoo een keer op de koffie vragdn. Scheelt denk ik ook al de helft, dan voel je gelijk meer de saamhorigheid.


   Sorry voor eventuele typfoutjes maar zit in de auto en af en toe wil mijn autocorrect niet meewerken

   Verwijderen

Dank voor je reactie!