dinsdag 9 april 2013

Something Beautifull on a Tuesday - What's your favourite children's book?

Mijn favoriete kinderboekjes: "DE BIJ MAJA"

Mijn broer en ik vonden De bij Maja helemaal geweldig. We keken de tekenfilmpjes op de televisie, de boekjes waaruit we voorgelezen werden en daarna natuurlijk die boekjes zelf kunnen lezen...

Onze beide kinderen vinden Maja de Bij (ja ze heet tegenwoordig anders...) ook heel leuk.
Ze kijken de tekenfilmpjes op tv, spelen het pc-spelletje (dat had ik dan weer niet vroeger...) en lezen de boekjes van ons van vroeger. Deze boekjes liggen nu bij mij thuis. Het is zó leuk getekend en in elk verhaaltje druipt de liefde voor natuur én natuurlijk een leer-moment eraf.

Ook Pinkeltje en Barbapappa vond ik geweldig trouwens...

Ik ben wel benieuwd, hebben jullie ook zo'n lievelingsboek en/of tekenfilmserie van vroeger?5 opmerkingen:

 1. Dochter Gemma is ook helemaal verzot op Maja de Bij.

  Vroeger las ik het allerliefst de boeken van W.G. Van der Hulst.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaaa daar keek ik vroeger ook naar, en naar Barbapapa en naar Pippi en Emil en Wicky de Viking. Tsss ik word oud haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij kregen pas een tv toen ik een jaar of 10-12 was, dus ik heb weinig jeugdherinneringen aan tv-series. Ik las alles wat lost en vast zat. Wipneus en Pim vond ik leuk als kleiner kind, en later de boeken van Paul Biegel, Thea Beckman, en Zomerzotheid van Cissy van Marxveld. Ik las ook antieke boeken van mijn (groot)ouders, zoals 'Miek en haar vriendinnen' en 'Den Hollandschen Robinson' :-)

  Groetjes,
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi wat grappig ik had het vandaag nog over Maja de bij. Wij keken dat vroeger ook. Echte favoriete had ik niet, maar ik vond dit wel een hele leuke net als vrouwtje theelepel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maia! :) Ik ben helemaal gek van bijtjes... Die boekjes heb ik nooit gelezen (was nog niet geboren denk ik ;)en nu is er een reeks van op televisie maar daar kijk ik ook niet naar...ik kan er niet goed tegen als ze zo mooie figuurtjes helemaal vernieuwen en 3D maken en zo...baaa...
  De Maia die hier op de kaften staat is echt wel suuuper lief! :)
  Emilia

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je reactie!