woensdag 27 maart 2013

Glutenvrij recept op woensdag

Een warm welkom voor de nieuwe volgers!

Nog 7 volgers via
Bloglovin,
Google Friends Connect
of Google+, dan kan ik
de Give Away gaan verloten...
Doe je ook mee?
Wordt dan volger en laat weten wat voor kleur vilten hart je zou willen krijgen...
op naar de 50 volgers!

~o~o~o~
En dan nu de eerste keer een link naar mijn Recept-blog op Atelier Eem.
 ♥
Want op Eten van Emilie zet ik elke woensdag
een Glutenvrij recept.
Deze keer is het Varkenshaas à la Ruud
Lekker simpel, maar wel glutenvrij en gewoon lekker!
 ♥
Dan een beetje uitleg waarom dit blog is opgezet...

 Dochterlief heeft Coeliakie (Glutenintolerantie).
 Dit weten we sinds ze 4 jaar oud is. 
Ze mag geen granen, zetmelen van granen en dergelijke,
is nu bijna 9 jaar en we zijn er dus helemaal aan gewend.
We weten ook precies welke producten ze wel en niet mag/kan eten.
Als familie eten we voornamelijk glutenvrij,
met broodwaren als uitzondering.
♥ 
Er zijn natuurlijk uitdagingen:
want vaak is er met traktaties of bijzondere gelegenheden op school
geen of te weinig rekening met haar gehouden.
Daarom staat er uit voorzorg een trommeltje op school waar iets lekkers voor haar in zit.
En dan écht iets lekkers: een cakeje, haar favoriete koek, klein zakje m.&m's...

En de uitdagingen thuis zijn brood, pannenkoeken,
pasta, patatjes, taart en cakjes, brood roosteren of tosti maken.
Dus bakken we zelf Glutenvrij brood.
En bij pannenkoeken eten we allemaal glutenvrije pannenkoeken
(die zijn trouwens lekkerder dan 'normale'...)
Bij pizza en pasta bakken/koken we die apart voor haar.
Patatjes en glutenvrije snacks bakken we in een aparte frietpan,
voor de 'gewone' snacks gebruiken we de andere
(we hebben zo'n dubbele bak)
Taarten en cakejes bak ik voor haar met vervangend meel.
Beetje oefenen en nu lukt prima.
 - Vandaag hebben we koekjes gebakken -
Voor geroosterd brood hebben we speciale zakjes,
zodat we dat in de gewone rooster kunnen doen.
En voor tosti's hadden we een apart apparaat met Dora plaatje,
maar tegenwoordig bak ik dat onder de Tafelgrill,
voordat de 'gewone' tosti's gemaakt worden.
Ze heeft zo wel vaak als eerste te eten....
♥ 
"Elk nadeel heb zijn voordeel" natuurlijk!!
♥ 
We zijn blij dat ze met dit dieet gewoon gezond kan zijn.
En houden met liefde rekening met haar.

Tot morgen!
Dan post ik een blog voor Pencil Thursday.
♥ Groetjes, Eem ♥

En nu volgt een kleine SneakPeak voor One♥ aWeek.
Het eindresultaat volgt vrijdag hier in het Atelier.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dank voor je reactie!